Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Promet
Promet11.03.2022
Varen prevoz kolesa in pravilno ravnanje v nevarnih situacijah
Sodobna mobilnost ima različne oblike, ki si morajo marsikdaj deliti skupne površine v prometu. Sobivanje voznikov avtomobilov in kolesarjev je zato pogosto postavljeno pred izzive, ki pa so precej manj stresni, če znamo pravilno ravnati v nevarnih situacijah.
Kolesarjenje11.03.2022
Varnost kolesarjev je odgovornost vseh udeležencev v prometu
S toplejšim vremenom se začenja kolesarska sezona, nanjo pa se morajo poleg kolesarjev pripraviti tudi ostali udeleženci v prometu. AMZS je v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa, znamko Peugeot, Pogi Teamom in policijo pripravil nekaj napotkov za kolesarje in voznike.
Uradni podatki za leto 202109.03.2022
Veliko je voznikov, ki se ne pripenjajo z varnostnim pasom
Agencija za varnost v prometa je podrobno analizirala policijske podatke s terena, ki kažejo, da se je prometno dogajanje pri nas spet močno poslabšalo.
Veliko sreče in malo pameti11.02.2022
Kolesarji, ki se ne zavedajo izjemno nevarnega početja
Pri Darsu so z novim videoposnetkom opozorili na nezrelo obnašanje kolesarjev. Namreč, vožnja po avtocesti je strogo prepovedana.
Nepovratni zaseg vozila06.02.2022
Radikalna rešitev nepremišljene vožnje
Na Danskem se z nevarno vožnjo spopadajo z nenavadnimi ukrepi. Če policisti pri svojem delu odkrijejo »noro« vožnjo, lahko vozniku zasežejo vozilo in ga pošljejo naravnost na javno dražbo.
Maraton nadzora hitrosti02.02.2022
Objavljamo 514 lokacij, kjer bodo policisti merili hitrost
Jutri bodo policisti poostreno nadzirali hitrost vožnje v prometu. Tradicionalni maraton nadzora hitrosti bo potekal med 8. in 19.uro.
Napoved26.01.2022
Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti
Lanska črna prometna statistika je po nekaj letih upadanja vnovič slaba. Lansko leto smo zabeležili 115 mrtvih na cestah, nič kaj spodbuden pa ni niti začetek letošnjega leta.
Pandemija26.01.2022
Omikron otežuje izvajanje alkotestov
Za sodelovanje v ROADPOL-ovem velikem alkotestnem maratonu se je odločila le polovica članic EU.
Dars19.01.2022
Ups, izgubil sem prikolico
Vozniki zaradi površnosti pri pripenjajo počitniških prikolic ali tovora, ki ga prevažajo, tega izgubljajo med vožnjo po avtocestah. Da je to lahko precej nevarno za ostale udeležence v prometu, se lahko prepričate v posebnem videoposnetku, ki so ga pripravili pri Darsu.
Opozorilo10.01.2022
Naslednja dva tedna poostrena policijska kontrola
Od danes pa do 23.januarja bo po vsej Sloveniji potekala preventivna akcija Varno v prometu brez telefona, kar pomeni, da bodo tudi policisti posebej aktivni na terenu.
Zagreb 30.12.2021
Prevozil rdečo luč in na polno trčil v drugo vozilo
Kamera na Tesli je pred nekaj dnevi sredi Zagreba zabeležila trčenje dveh vozil, ki je bilo posledica nespoštovanja prometnih pravil.
Vožnja v nasprotno smer22.12.2021
Tisti, ki prometnih pravil ne upoštevajo!
Dars je znova objavil kolaž posnetkov nadzornih kamer, ki prikazujejo nespametna početja nekaterih voznikov. Vožnja v nasprotno smer je zelo nevarna.
Vožnja pozimi17.12.2021
Kazen za vožnjo v zimskem plašču
V eni izmed evropskih držav nas bodo policisti kaznovali, če nas zasačijo za volanom v zimskih oblačilih.
Nemčija25.11.2021
Vozniško dovoljenje v zameno za brezplačno letno vozovnico
Starejši vozniki spadajo med ranljive udeležence v prometu in države posegajo po različnih ukrepih, da bi izboljšale njihovo varnost.
Velika Britanija22.11.2021
Območje umirjenega prometa na območju celotne prestolnice
V Londonu se obeta splošna omejitev hitrosti na 30 km/h že do leta 2024.
AVP in policija opozarjajo10.11.2021
Alkoholne pijače in vožnja ne gredo skupaj
Čeprav smo sredi epidemije in je večina prireditev povezanih z Martinovim vikendom odpovedanih, še vedno ostaja priporočilo, da za volan ne sedemo vinjeni.
Prometne kazni09.11.2021
Koliko zaslužijo nemška mesta s stacionarnimi radarji in prometnimi kamerami?
Čeprav se vozniki zavedamo nevarnosti nesreče ob neupoštevanju prometnik predpisov, ali pa v blažji obliki vsaj prometnih kazni, marsikoga nobena izmed teh groženj ne odvrne od kršitev.
Predlog OZN31.10.2021
Na avtocestah omejitev 100 km/h
Letno v svetu umre v prometnih nesrečah okoli 1,3 milijona ljudi. Organizacija združenih narodov zato poskuša s svojim delovanjem spodbujati države k sprejemanju zakonodaje, ki bi to številko zmanjšala.
AVP in policija18.10.2021
Pešci še vedno slabo upoštevajo pravila v cestnem prometu
Policisti so preverjali, kako pozorni so vozniki na pešce in obratno, a izkazalo se je, da prav pešci največkrat kršijo pravila in sami sebe spravljajo v nevaren položaj.
Nemčija10.10.2021
Sebastian Vettel podpira omejitev hitrosti na nemški avtocesti
Nemško avtocestno omrežje brez omejitve hitrosti velja za Meko cestnih dirkačev, vendar vse bolj izgublja podporo voznikov. Januarja je morebitno omejitev hitrosti podprl nemški avtomobilski klub ADAC, zdaj pa se je enakomislečim pridružil še štirikratni svetovni prvak Formule 1 Sebastian Vettel.
Promet23.09.2021
Bolj ga je zanimal telefon kot kombi pred njim
Zelo jasen primer, zakaj uporaba telefona med vožnjo ni najbolj pametna. Možakar jo je dokaj poceni odnesel.
Vozniki na cestah01.09.2021
V novo šolsko leto z znanim sporočilom za vse voznike
Danes je prvi šolski dan in kot vsako leto do zdaj, vsi, ki smo na kakršenkoli način povezani z avtomobili in prometom, spet na dolgo in široko opozarjamo na ranljivost najmlajših udeležencev v prometu.
Prometna ureditev23.08.2021
V prestolnici rondojev se je število nesreč prepolovilo
V zadnjih desetletjih je mesto Carmel postalo ameriška prestolnica krožnih križišč. Ima jih namreč skupno 138, kar je več kot v kateremkoli drugem mestu v ZDA. Po podatkih nedavne raziskave je množica rondojev prispevala tudi k drastičnemu zmanjšanju prometnih nesreč veh vrst.
Zdaj gre zares19.08.2021
Postavljen prvi prometni znak za zavijanje pri rdeči luči
Le nekaj dni zatem, ko je stopila v veljavo novela zakona o varnosti v cestnem prometu, so cestni delavci v Ljubljani postavili prvi prometni znak na semaforju, ki dovoljuje zavijanje v desno ob prižgani rdeči luči.
2 / 9
© Copyright 1999-2022 Avtomanija