Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BYD bo avtomobile za evropski trg proizvajal v Turčiji
POslovne poteze
BYD bo avtomobile za evropski trg proizvajal v Turčiji
BYD bo avtomobile za evropski trg proizvajal v Turčiji
09.07.2024 16:29

BYD namerava prenesti del proizvodnje v Turčijo. S tem bi se izognil načrtovanim carinam, ki jih namerava Evropska unija uvesti na električne avtomobile kitajske proizvodnje.

Urša Prosenjak

Po poročanju Bloomberga, ki navaja, da gre za neuradne informacije anonimnih virov, naj bi bil proizvajalec tik pred vzpostavitvijo proizvodnje v Turčiji, uradno potrditev s strani predsednika Erdogana pa pričakujejo zelo kmalu.

Tovarna se bo nahajala v provinci Manisa, stroški gradnje pa bodo znašali več kot 900 milijonov evrov. Kapaciteta proizvodnje še ni znana. Niti BYD niti turške oblasti govoric ne želita komentirati.

Za to potezo se je BYD odločil po potrditvi, da bo Bruselj uvedel doplačilo za uvoz vozil kitajskega izvora, ki bo znašalo 17,4 odstotka, ki se bodo dodali prejšnjim 10 odstotkom. BYD bo s tem podvojil svojo evropsko proizvodnjo. Tovarna v Turčiji bo sledila tovarni na Madžarskem, napovedani v začetku tega leta, z začetkom delovanja od leta 2026. Proizvajala bo cenovno dostopne modele kot je Seagull, ki je že na voljo na nekaterih evropskih trgih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo09.07.2024 19:11
Če bobo EU birokrati nabili carine tudi za Turčijo, bodo pač vse avtonobile delali na Madžarskem. Zakaj se jih ne da ustaviti? Ker so rekli, da avte ne delajo z namenom dobička temveč le toliko, da si stroške pokrijejo. Česa takega zahodni svet ne more doumeti, saj je tukaj bistvo vsega le in izključno dobiček.
jjs09.07.2024 23:22
Turčija je že nekaj desetletij pridružena članica, tako da carine kakšne velike nevarnosti ne predstavljajo. Zahod "le in izključno dobiček"? Počasi bo treba to leninistično miselnost prilagoditi realnosti. Imamo sicer kar nekaj ameriških firm, ki se po svetu širijo z dvomljivim poslovnim modelom, katerega dobiček je negativen - recimo Uber. Tem, ki imajo "nekaj za bregom", nekako ne izrekam dobrodošlice in me jih je bolj strah kot tistih, ki črno na belem ustvarjajo dobiček, kot je treba - in ga investirajo v razvoj. Brez dobička je pod pritiskom Red-Robbo-sindikatov prodajal npr. British Leyland, pa vemo, kam jih je to pripeljalo.
F1_tom10.07.2024 10:19
Sedaj bo pa Kitajska zjebala nemške proizvajalce, saj je prodaj ana kitajskem porscheju v letošnjem letu padla že za več kot 30% glede na lani, pa še bolj bo. Potem bo EU umaknila carine na uvoz iz Kitajske, Kitajska bo pa rekla "super, mi bomo še zmer mel carine na vaše avte" ... potem pa jokat na drevo. Hlapci Američanov smo, žalostno. Sami sebe bomo pokopal.
skrivo10.07.2024 11:50
PNa Kitajskem je prodaja EU, japonskih in ameriških avtov totalno kolapsirala tudi in predvsem tistih, ki so narejeni na Kitajskem. Zakaj? Ker jo avtomobili Geelyja, SAICa, BYDja boljši oz. ponujajo več za malo manj denarja. Premium nemške avte še kupujejo kot statusni simbol in zato so nemški proizvajalci proti tem ravnokar uvedenim dodatnim EU carinam. Kitajci komot dokažejo koliko subvencij so donili tudi EU proizvajalci vozil in po enakem modelu nabijejo dodatne carine.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija