Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ostaja magnet za kupce
Slovenska premiera: prenovljena Škoda Octavia
Ostaja magnet za kupce
Ostaja magnet za kupce
03.07.2024 18:53

Octavia, ki velja za slovenskega prodajnega prvaka zadnjih nekaj let, je bila v svoji četrti izdaji deležna rahle prenove in je že na ogled pri slovenskih Škodinih trgovcih.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Kakšna bo prihodnost tega prodajno izjemno uspešnega modela, si za zdaj nihče ne upa napovedati. Ima pa ta zelo pestro preteklost, ki temelji na izjemnih prodajnih številkah. Od leta 1996, ko je bila predstavljena prva generacija, je globalno zabeležila že več kot 7 milijonov prodanih primerkov. Še bolj zanimiv je podatek, ki je vezan na naš trg. Trenutno je v Sloveniji aktivno registriranih kar 76 tisoč Škodinih avtomobilov, od tega pa je kar 29 tisoč Octavij. Samo v lanskem letu so zabeležili prodajo skoraj 1700 primerkov, zagotovo pa v spominu ostaja leto 2017, ko so v letu dni prodali skoraj tri tisoč vozil. Statistika iz lanskega leta kaže, da je med kupci najbolj priljubljena karavanska izvedba v kombinaciji z dizelskim motorjem in s samodejnim DSG menjalnikom.

Ostaja magnet za kupce

Po štirih letih je zdaj Octavia dobila nekaj izboljšav in drugih posodobitev. Kar se tiče zunanjosti, je opazna oblikovna sprememba žarometov in LED podpisa, rahlo drugačna sta sprednji in zadnji odbijač ter maska, nova je grafika zadnjih luči, hkrati pa bo Octavia prepoznavna tudi po dinamičnih smernikih. Potniška kabina ohranja enak nivo udobja in prostornosti, a si bo možno po novem ob doplačilu omisliti večji 13-palčni osrednji zaslon (serijsko 10-palčni) z novo infotelematiko, ki med drugim prinaša novo izdajo glasovnega upravljanja, povezano z umetno inteligenco. Novo grafiko imajo digitalni merilniki, na seznam serijske opreme so uvrstili še dvopodročno samodejno klimatsko napravo, uredili so zmogljivejše polnjenje (45 vatov) povezanih naprav preko USB-C vhoda in hkrati izboljšali sistem zaklepanja brez uporabe ključa. Na izbiro so tudi ergonomski sedeži s certifikatom AGR in masažno funkcijo. Pri rešitvah Simply Clever so na seznam dodali posebno namensko odlagalno mesto za shranjevanje manjših stvari potnikov na zadnji klopi, sredinski naslon za roko je bogatejši za držalo za telefon, hkrati pa velja izpostaviti, da sta strgalo za led in dežnik izdelana iz recikliranih materialov.

Ostaja magnet za kupce

Motorizacija je sestavljena iz znanih bencinskih in dizelskih motorjev. Dvolitrski TDI razvija 85 ali 110 kilovatov moči, 1,5-litrski TSI prav tako 85 ali 110 kilovatov (na voljo tudi v elektrificirani MHEV izvedbi), v kratkem pa se ponudbi pridružuje še dvolitrski TSI s 195 kilovati moči, ki bo rezerviran za različico RS. Slednja ni več na voljo z dizelskim motorjem, prav tako ne s štirikolesnim pogonom. Prihodnje leto v ponudbo uvrščajo še dvolitrski TSI s 150 kW, ki ga bo možno kombinirati s pogonom 4X4. Octaviji so inženirji ob prenovi okrepili še seznam asistenčnih in varnostnih sistemov. Tako med drugim ta zmore preprečevati trk s pešcem pri vzvratni vožnji, zna poiskati prosto parkirno mesto in vanj samostojno zapeljati, omogoča pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico, hkrati pa učinkovitejše prepoznava prometne znake in utrujenost voznika. 

Ostaja magnet za kupce

Začetna cena Octavie s paketom opreme Essence je pri nas postavljena pri 23.570 evrov za limuzino in 24.285 evrov za izvedbo Combi. Največ povpraševanja bo za Octavio s paketom opreme Selection, kjer se cene gibljejo okrog 27 tisoč evrov, vrh ponudbe pa trenutno predstavlja bogato opremljena Octavia Sportline s ceno 30 tisoč evrov. Cena za športno verzijo RS še ni znana.

Ostaja magnet za kupce

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7710.07.2024 08:14
Ena tistih "prenov"spet , ob kateri je jasno, da je povsem vseeno, če se ne bi sploh zgodila. Osebno mi prav s sprednejga konca ni (več) všečna. Škoda, da je tako.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija