Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ferrari se ne boji Kitajcev, električni superšportnik nared do 2025
Benedetto Vigna
Ferrari se ne boji Kitajcev, električni superšportnik nared do 2025
Ferrari se ne boji Kitajcev, električni superšportnik nared do 2025
26.05.2024 23:38

Ferrari se ne boji nikogar. Tudi v obdobju vzpona elektrike in kitajskih proizvajalcev. Tako vsaj trdi direktor Benedetto Vigna, ki se zdi prepričan v svoje besede.

Urša Prosenjak

Trgovinska vojna, ki poteka med Kitajsko in zahodom, prvega moža Poskočnega konjička ne skrbi. »Zame je to bolj vzpodbuda k aktivnosti. Slišimo, da govorijo o vojni, toda sam to vidim bolj kot dobro tekmovanje.« Vigna je pri tem lahko nekoliko mirnejši, saj morebitni povračilni ukrepi s Kitajske ne bi toliko vplivali na Ferrari kot na nekatere druge luksuzne znamke. Maranello namreč ne izvaža toliko kot ostali. »Za nas Kitajska ne pomeni tega, kar pomeni za ostale znamke. Njihov trg še ni zrel.«

Obenem se Ferrari že pripravlja na prihod svojega prvega električnega superšportnika, ki ga bodo predstavili do leta 2025. Vigna razkriva najnovejše o tem projektu: »Vse poteka po načrtih, z nekaterimi postopki celo prehitevamo predvideno časovnico. To je zasluga velikega koraka naprej, ki smo ga napravili v drugi polovici lanskega leta in ki nas vodi na pravo pot k edinstvenemu avtu. Tudi tovarna motorjev, inverterjev in baterij v Maranellu bo kmalu končana, zato ne vidimo razloga, da ne bi bil avto pripravljen s prihodnjim letom.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo27.05.2024 19:06
Njim se res ni treba ničesar bati, ker itak ne bodo naredili toliko avtomobilov kot bi jih lahko prodali. Prodajo vse za med ne glede na pogon; tudi če ga naredijo na paro, bo šlo vse za med :)
halter28.05.2024 13:57
Skrivo, počakajmo, ko bo namesto V12 notri baterija se lahko marsikaj spremeni. Sigurno ferari ne bo imel več naložbene vrednosti.
skrivo29.05.2024 20:16
Halter, tudi današnji mašinski Ferrariji imajo toliko elektronike, da so težko naložbena vrednost. Elektronika ima življenjsko dobo nekje 20-30 let, kar je na nivoju življenjske dobe baterije. Skratka, časi za nakup avta in prodajo za mastne denarce čez 50 let so minili. Baterijske celice se bo vedno dalo nekako zamenjati, elektronike pa ne ker takrat nihče na planetu ne bo več vedel kaj je bilo noter.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija