Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi pogled na VW Golf GTI Clubsport
Odštevanje
Prvi pogled na VW Golf GTI Clubsport
Prvi pogled na VW Golf GTI Clubsport
24.05.2024 19:45

Novi Volkswagen Golf GTI Clubsport se bo uradno predstavil zadnjega maja, za pokušino pa je proizvajalec pokazal že nekaj njegovih slik.

Urša Prosenjak

Prihajajoči model ne bo zgolj GTI z nekaj prilagoditvami vzmetenja in novo značko. V sprednjem delu je opaziti povsem novo masko in žaromete, velik logotip VW na maski pa je osvetljen. Na zadku je velik strešni spojler, ki se nahaja nad novimi zadnjimi lučmi. Ima nova 19-palčna kolesa, kot opcijska izbira pa bodo na voljo tudi kovana kolesa Warmenau.

Pričujoča skoraj serijska različica ima sicer še vedno kamuflažo, a je vseeno splošni videz avtomobila dovolj očiten. Drugače pa je z mehanskimi spremembami, ki so še vedno skrivnost, čeprav Volkswagen obljublja, da bo Clubsport najzmogljivejši GTI s prednjim pogonom. Upravljanje moči je elektronsko nadzorovano z zaporo sprednjega diferenciala, medtem ko je prilagodljiv nadzor podvozja izbiren. Ima tudi poseben način vožnje, ki je ekskluziven za Clubsport in je posebej namenjen vožnji po Nurburgringu, kjer se bo novi model predstavil čez en teden.

Uradnega podatka o zmogljivosti motorja še ni, bo pa več kot 180 kW, kolikor jih proizvaja obstoječi GTI. Volkswagen je napovedal unikatni primerek dirkalnika GTI Clubsport 24h, ki bo proizvajal 256 kW, vendar od serijske različice tolikšne številke ne pričakujemo.

Vse podrobnosti bodo znane prihodnji petek, ko bo VW na Nurburgringu nastopil na 24-urni dirki ADAC, kjer bo prvič predstavil GTI Clubsport in tekmoval z GTI Clubsportom 24h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7724.05.2024 20:15
Tudi ta CS - komur originlni GTI iz ne-vem-katerega-razloga ne zadošča - bo umeščen med odličnega GTI-ja in R-a, seveda. Nič manj, nič več. Vse pritikline - od nekokiko drugačnega odbijača spredaj, ki žal nima meglenk, do res velikega zadnjega spojlerja in še česa vmes pa je moč ubčudovati že tudi zdaj, ne glede na (zakaj že?) “osvežitev” modela.
Tattoo-25.05.2024 10:21
@7even77: "klasičnih" meglenk že dolgo ni več (tudi pri običajnih izvedbah), ker jih nadomeščata sprednja LED žarometa, ki v slabem vremenu prilagodita snop luči tako da igrata (tudi) vlogo meglenk.
7even7725.05.2024 19:23
Hvala, @Tatoo, za tole pojasnilo, pa čeprav ne vem, če sem čisto pravi, ki mu to pojasnjuješ. Naj pojasnim - konkretno Golf GTI jih, seveda, ima še naprej, kot 5-delni element v spodnjem delu odbijača, tudi kot estetski dodatek, prav tako GTE, ne pa tudi GTD, ki ga ni več v ponudbi (ker tule govorimo o VW Golfu, ni pa edini, tudi drugi imajo LED meglenke še naprej), kjer torej prave meglenke opravljajo tisto, za kar so namenjene - ustvarijo širši, še močneje podan snop svetlobe tik pred vozilom. Snop svetlobe, ki s pomočjo nižanja LED elementov v žarometu samo pisnema učinek prave meglenke, jo s tem seveda ne nadonešča. Torej meglenke so ali pa niso. Pika. CS bi jih zlahka imel, saj je takorekoč identičen GTI-ju (no, saj to tudi je), pa jih nima iz zgolj oblikovnih razlogov (nepotrebno širiko satovje v vogalih), drugače kot recimo R, ki pa meglenk dejansko NE more imeti, saj ima v obeh kotih hladilne elemente (se jih tudi lepo vidi, vem iz čisto prve roke), tako da je pa pri slednjem pač in umestno in smiselno, da matrični LED piksle, ki so ob megli potrebni, razpošlje kak meter pred ter levo in desno od odbijaċa Golfa.
fani6828.05.2024 07:57
tudi obstoječi clubsport rojen 2021 ima na desni dodatni hladilni sistem zato ne more imeti meglenk
7even7728.05.2024 08:54
Ima - vendarvta ni enakih dimenzij, kakor tista dva na R-u. Morda zanimivost - omenjena dva ne moreta imeti “standheizung”-a , torej Ogrevanja mirujočega vozila na mestu. Problem je, pa čeprav to seveda ni, v dodatni teżi. Tu bi mirda, če bi res želeli privarčevati na tej postavki, črtali možnost doplačila steklene panoramske strehe - pa slednjo omogočajo. No, normalni GTI z zaokrożeno 270PS pa IMA možnost ogrevsnja vozila (prostor za to je na desni strani motornega prostora) in ob vsrm tem IMA tudi meglenke.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija