Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Več kot 3 tisoč jih ni spoštovalo hitrostnih omejitev
Statistika
Več kot 3 tisoč jih ni spoštovalo hitrostnih omejitev
Več kot 3 tisoč jih ni spoštovalo hitrostnih omejitev
22.04.2024 14:50

Policisti, ki so pretekli teden opravljali poostren nadzor v prometu in bili pri tem pozorni na prehitre voznike, so postregli z nekaj podatki.

Urednistvo

V nekaj dneh so tako ugotovili skupno kar 3.008 prekoračitev, od tega 441 na cestah izven naselja, na dan petka, ko je potekal celodnevni 12-urni maraton nadzora hitrosti, pa so ujeli 1173 voznikov, ki niso spoštovali hitrostnih omejitev. Denimo, vozniku BMW-ja so na regionalni cesti izven naselja, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, izmerili hitrost kar 192 km/h. Nekemu drugemu vozniku, ki je vozil osebni avtomobil znamke Porsche, pa so na avtocesti, na delu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 100 km/h, izmerili hitrost 189 km/h.

Več kot 3 tisoč jih ni spoštovalo hitrostnih omejitev

Na policiji so zapisali še, da ne gre prezreti niti voznice osebnega avtomobila, ki se je v maraton nadzora hitrosti kljub temu, da je bil nadzor napovedan in da so bile vse lokacije meritev javno objavljene, pripeljala brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim osebnim avtomobilom z nameščenimi odtujenimi registrskimi tablicami in za nameček še pod vplivom alkohola - kar 0.77 mg/l alkohola je imela v izdihanem zraku, bila pa je tudi pod vplivom prepovedanih drog. Seveda ji policisti vozniškega dovoljenja niso mogli odvzeti, saj ga ni imela. Zato pa je bilo voznici zaseženo vozilo, zoper njo pa je bil za vse storjene prekrške podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, za storjeno kaznivo dejanje, povezano z uporabo odtujenih registrskih tablic na vozilu, pa je bila podana še kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Policisti znova opozarjajo, da je neprilagojena hitrost glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, še posebej tistih z najhujšimi posledicami. Hitrost kot dejavnik tveganja pomembno prispeva k teži posledic prometnih nesreč ter številu hudo in smrtno poškodovanih.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac22.04.2024 15:11
Ukrade avto, ukrade tablice, droge, alkohol, nima izpita, ni bilo prvič... kazen=> odvzem vozila. Res spodbudna kazen. Ni kaj. Par let aresta, čiščenje želodca, jeter... verjetno se je še ne bi prijelo.
alfafil22.04.2024 15:49
Zmagovalna. Ni, da ni.
7even7722.04.2024 16:40
No, saj tudi tole, poleg odvzetega vozila nekaj malega vsaj pa pitegne za sabo:”… zoper njo pa je bil za vse storjene prekrške podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, za storjeno kaznivo dejanje, povezano z uporabo odtujenih registrskih tablic na vozilu, pa je bila podana še kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.“ Ali?
skrivo22.04.2024 22:40
Primer te "zmagovalne" gospe me je nasmejal, čeprav je žalostno, ko človek tako propade...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija