Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najhitrejši Mercedes doslej
Mercedes-AMG GT63 S E Performance
Najhitrejši Mercedes doslej
Najhitrejši Mercedes doslej
20.04.2024 23:43

Mercedes-Benz je predstavil novega člana svoje visokozmogljivostne družine. Tukaj je dvovratni kupe Mercedes-AMG GT63 S E Performance.

Urša Prosenjak

E Performance je Mercedesovo ime za hibridno moč, ki je nov paradni konj prinaša skupno kar 600 kW. To omogoča štirilitrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom na sprednji osi in elektromotor na zadnji. Bencinski motor proizvaja 450 kW, posebej navdušujoč pa je navor, ki skupno znaša 850 Nm. Hitrost 100 km/h doseže v zgolj 2,7 sekunde in je uradno AMG-jev serijski model z najhitrejšim pospeškom.

Najhitrejši Mercedes doslej

Čeprav je tehnično priključni hibrid, pa električni pogon ni namenjen varčevanju z gorivom, pač pa zmogljivosti. Kapaciteta baterije je le 6,1 kWh, Mercedes pa za zdaj ne razkriva, kolikšen je povsem električni doseg.

Najhitrejši Mercedes doslej

Devetstopenjski dvosklopčni menjalnik prenaša moč prek sistema štirikolesnega pogona Mercedes-AMG 4Matic+. Pri normalnem delovanju električni motor poganja samo zadnjo os, pri zaznanem zdrsu pa lahko moč usmeri naprej. Standardni so krmiljenje zadnje preme, vzmetenje AMG Active Ride Control in karbonsko-keramične zavore.

Najhitrejši Mercedes doslej

Na zunaj se različica E Performance ne razlikuje bistveno od standardnega AMG GT63. Na pokrovu prtljažnika je posebna značka, ob strani pa je opaziti vrata priključka za polnjenje. Nevidne so spremembe aktivnega zračnega sistema, zasnovanega za optimizacijo zmogljivosti posebej za hibridni pogonski sklop.

Cena za zdaj še ni znana, objavljena bo bližje datuma začetka prodaje proti koncu letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
gtajevc21.04.2024 08:28
Kaj pa AMG One? A ni tisto zmene hitrejse?
SimonsenPlus21.04.2024 10:44
V naslovu “najhitrejši”, potem pa samo podatek o pospešku. Polnočni članki :-)
Dež21.04.2024 12:45
Modro-oranžna kombinacija notranjosti je dobesedno "nagravžna". Čista negacija dobrega okusa.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija