Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev
Slovenska premiera: Škoda Superb
Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev
Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev
17.04.2024 15:41

Prevozili smo prve kilometre z novo generacijo Škode Superb. To je četrti Superb, rojen v novem tisočletju. Grajen je na isti tehnični osnovi kot VW Passat, z njim pa si deli tudi proizvodno linijo v tovarni v Bratislavi.

Peter Pirkovič

Le nekaj tednov po premieri Volkswagnovega Passata, je na vrsto prišel še Škodin zelo priljubljen predstavnik srednjega razreda. Statistika iz preteklosti kaže, da se slovenski kupec najpogosteje odloča za kombijevsko karoserijsko izvedbo z dvolitrskim dizelskim motorjem s 110 kilovati. In v zelo podobno smer bo šlo tudi v prihodnje. Do konca leta načrtujejo, da bodo na slovenske ceste poslali okrog 300 primerkov tega češkega velikana, kjer bo karavan predstavljal večji del prodaje. Kot so nam povedali pri Škodi, je limuzinskega Superba že možno naročiti, a prve pošiljke iz tovarne k slovenskim trgovcem pričakujejo šele septembra. 

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Z novo izdajo se je češki velikan malenkostno dimenzijsko okrepil. Z dolžino 4,91 metra je za 4 centimetre daljši od predhodnika (karavan je dolg centimeter manj), medtem ko medosna razdalja ostaja enaka - 2,84 metra. Te dimenzije dajejo jasno vedeti, da prostora v potniški kabini ne primanjkuje. Ne na zadnjih sedežih kot tudi ne za prtljago v zadnjem delu avtomobila. Karavan premore kar 690 litrov uporabnega prostora, kar je 30 litrov več od predhodnika, dodatno pa ga je s preklopom naslona zadnje klopi povečati na 1920 litrov. Prtljažnik v limuzini meri začetnih 645 litrov. 

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Ker si Superb deli tehnično osnovo s Passatom sta si tudi v nekaterih karoserijskih delih zelo sorodna. Denimo stranska vrata, šipe in streha so identični, oblikovne razlike pa so opazne predvsem na sprednjemu in zadnjemu delu. Novi Superb ima tipičen Škodin nos z LED matričnimi žarometi, ki ostro zrejo v svet in prečnimi ostrimi linijami tako na odbijaču kot na maski. Zadek nima po sredini zvezanih luči, so pa precej ozke in se nadaljujejo v vrata prtljažnika, med njimi pa sedi velik napis Škoda. Pod zavihkom je potem še prostor za registrsko tablico, spodnji del odbijača pa je relativno zadržan.

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Zelo razkošno in napredno deluje v notranjosti. Digitalni merilniki in velik osrednji zaslon vozniku posredujeta veliko potovalnih informacij, hkrati pa je preko sredinskega zaslona omogočeno upravljanje vseh funkcij in sistemov v avtomobilu. Na sredinski konzoli so namestili še tri pametne vrtljive gumbe, ki omogočajo, da preko njih upravljamo s temperaturo v kabini, aktiviramo ogrevanje ali zračenje sedežev, izbiramo jakost zračenja, glasnost na radijskemu sprejemniku, izbiramo vozni profil ali pa povečujemo zemljevid na navigaciji. Razvojniki so v Superbu uredili tudi veliko število odlagalnih mest, hkrati pa niso pozabili niti na Simply Clever rešitve. Zdaj je dežnik na voljo v obeh vratih, prtljažni rolo je lahko električni, posebni žepi za mobilnike so na hrbtni strani sprednjih sedežev, na voljo pa je tudi naslon za roke na zadnji klopi z integriranim držalom za prenosne tablice. Izpostaviti velja še to, da Superb nima več klasične prestavne ročice, pač pa majhen vzvod na volanskem obroču, zato je tudi več prostora na sredinski konzoli.

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Motorna paleta vsebuje dvolitrski dizel s 110 kilovati in tistega s 143 kilovati moči, kjer se moč razporeja na vsa štiri kolesa. To možnost bo imel še dvolitrski bencinski turbo motor s 195 kilovati, ki velja za najzmogljivejšega v ponudbi, hkrati pa bo v ponudbi še ta isti motor s 150 kilovati in vstopni elektrificiran 1,5-litrski TSI s 110 kilovati moči (48-voltni sistem). Ročnega menjalnika ni več. Superb Combi ostaja na voljo kot priključni hibrid, le da zdaj tega poganjata 1,5-litrski TSI in elektromotor, ki razvijata sistemsko moč 150 kW (204 KM), baterija pa je s 13 kWh zrasla na 25,7 kWh, kar naj bi bilo dovolj za 100 kilometrov električne vožnje, enkrat več kot pri prejšnji generaciji. Baterijo se da polniti z močjo do 50 kW.

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Sprememba je tudi pri opremi. Starih uveljavljenih paketov oprem ni več. Izjema ostaja le bogato založen L&K, slednjemu pa sta se pridružila osnovni Essence in srednji Selection. 34.327 evrov je cena najosnovnejšega novega Superba pri nas. Začetna razlika med karavanom in limuzino je dobrega tisočaka. Cen za bencinskega in priključno hibridno različico še nimajo, zato je trenutno najdražji Superb Combi L&K z dvolitrskim 142-kilovatnim motorjem in s pogonom na vsa štiri kolesa. Takšen stane 50 tisoč evrov.

Karavanski Superb ostaja prva izbira kupcev

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7717.04.2024 16:57
V resnici je tule predvsem nekaj zelo jasno - gre za boljšega Passata. Nič več, nič manj. Morda prvič v vseh generacijah, a tokrat brez kančka dvoma v to.
jjs17.04.2024 17:19
Passat je bil že od prve generacije Superba bolj kompakten od slednjega in to je bilo v redu. Železniškega vagona res ne potrebuje vsak. Zdaj sta oba enako glomazna in OK, razlike še vedno obstajajo, a Škoda tu nima več svoje tradicionalne prednosti v večjih dimenzijah za enako ceno.
Pragmatik17.04.2024 17:37
Originali v VW Group so VW, Audi in Porsche. Škoda je kopija, derivat, ustvarjen z namenom povečati dobiček in naslova povečanja serij komponent in seveda zajeti tiste kupce, ki tej blagovni znamki dajejo prednost (na Češkem in preostali V Evropi ter VB). V to skupino gredo tudi kupci, ki jim znamka avta nič ne pomeni in menijo, da pri Škodi dobijo več za svoj denar, kar je zelo vprašljivo, ali ker pač bojkotirajo znamko VW iz takšnih ali drugačnih razlogov, želijo pa imeti avto iz VW Group. Zame osebno bo Škoda vedno kopija. Vse, kar potrebujem od avtomobila, najdem pri originalu.
shark91117.04.2024 19:34
Kopija z lepšo obliko :) predvsem zadek je precej lepši kot pri Passatu
jetman17.04.2024 21:13
Tudi meni je superb lepši od passata
rovokopac18.04.2024 01:15
Da ne morejo ta trapasti ekran nekako spravit v armaturo.
7even7718.04.2024 04:37
... kot je prav to zelo lepo in že pred leti znal narediti matični VW pri Touaregu, kajne? Se strinjam.
jurica.kocina18.04.2024 05:54
Fletn avto, samo zunanje mere pa prevelike. Renault traffic mali je dolg 4,99m zastopim kombi je, tole je pa nepotrebno večanje. Na šihtu ga ne spravim v parking, oz. ne pridem iz njega. Štorast za vsak dan, drugače pa dober ja.
Bacco18.04.2024 07:26
@Pragmatik... ja do sedaj je to res držalo kar praviš, da si pri Škodi za podoben denar dobil nekaj več. Octavia je povečan Golf, Superb je bil povečan Passat. Sedaj pa se je zgodilo to, da je Passat postal klon Superba, celo sestavljen na isti liniji... razlika je zgolj v izgledu in dodatni karoserijski različici, kjer je Škoda v prednosti.
darker18.04.2024 12:20
Če pa koštata enako, pa imam vseeno raje Passata z opremo R line. Tudi rabljenega ga bom prodal dražje:) Sicer pa mi je zta Škoda zadaj kot Opel insignia.
7even7718.04.2024 12:34
Tule moram skorajda prikimati Baccu. V prejšnjih generacijah brez dvoma (spet) izberem Passata (jasno, Pragmatik, kot R-Line ali pri Audiju S-Line, nislim, da pod vsem tem debata niti vmesna ni), ampak zdaj bi pa premislil. Kdor me je bral, ve, da sem za oba že zdavnaj zapisal, da sta reinkarnaciji Insignie - žal -, vendar je, kar je. V tem primeru in zato celo raje pokukam k Superbu Limuzini. Passat z Golfovim obrazom pač ni Passat - ker je Golf tu z naskokom boljši. Superb je bolj “svoj”, bolj prepoznaven, pa čeprav gre v obeh primerih za takorekoč enaki enoti. Passata so tako dejansko razvrednotili, Superb ni izgubil ničesar. Upam si reči, da morda velja ravno nasprotno! Pod črto pa - v resnici me ne vleče k nobenemu od njijiu, kakor tudi k nobenenu drugemu podobno (PRE)velikemu avtomobilu. Ker? Ni več potrebe. Preprosto.
R7818.04.2024 12:48
Kar je napisal @Bacco kar drži. V tej generaciji je bolj Passat "postal" Superb kot pa obratno. Tako nekako se je izrazil Thomas iz autogefühla na youtube, ko je imel na testu novega Passata in primerjal predvsem kvaliteto uporabljenih materialov. Enak občutek sem dobil tudi sam, ko sem sedel v novem Passatu, nisem opazil nekega napredka, prej obratno.
klemens18.04.2024 17:12
Fajn prostorna ladja z nevpadljivo obliko. Za dobrih 50k z vso opremo 4x4, DSG, skoraj 200KM. Meni se zdi to dobra kombinacija.
zraice18.04.2024 19:10
Pa kaj bos s 5 metrsko ladjo
klemens18.04.2024 22:24
Pri 5 metrski ladji mi ne bo potrebno več prikolice priklapljat ali truge na streho dajati.
7even7719.04.2024 06:04
Drži pa tudi, da pri takšnih gabaritih običajna, vsakdanja uporaba ni več prav izjemno prjetna. Pa strešni kovčki bodo na tovrstnih strehah gostovali še naprej, sem kar prepričan.
shark91119.04.2024 09:22
Klemens, zdaj imaš verjetno okoli 4,8 metra dolg avto, a res misliš da pri 10 cm daljšem avtu ne boš več rabil truge na strehi?
Bacco19.04.2024 09:54
Ne vem kaj toliko zapenjate okrog velikosti pri Superbu. Teh par cm res ni nek faktor, ker je že prejšnji enako (pre)velika krava. Dimenzijsko se je okrepil predvsem Passat, ki je bil do sedaj notri in zunaj precej bolj kompakten od Superba.
shark91119.04.2024 10:49
Ne vem če si kdaj pomislil, ampak "heh par centimetrov" je lahko bistveno, ker marsikomu ravno zaradi teh "par centimetrov" tak avto ne gre več v garažo...
klemens19.04.2024 10:52
Karavani so bolj uporabni od SUV. SUV-ji so zunaj ogromni, znotraj pa malo manj.
Bacco19.04.2024 11:20
@shark za večino garaž je bil že prejšnji Superb prevelik... In 4,86 ali pa 4,90 res ni neka huda reč, par cm lahko prinese že samo sprememba odbijačev pri faceliftu. Pri Passatu pa je prirastka skoraj 15 cm. To pa je že konkretna razlika.
7even7719.04.2024 12:36
Če bi letos naročal vozilo - pa ga ne bom, ker smo nekaj tednov nazaj in po dolgem čakanju vendarle odpeljali kar dva nova - bi zel verjetno pogledal k obema novima SUV pridobitvama v koncernu, torej ali k Tiguanu ali pač Kodiaqu. To pa zato, ker je Kodiaq prav tako precej velik, precej prostoren in, kar je pomembno, ravno toliko krajši od Superba, da mi samodejna dvižna vrata, ki pač zahtevajo nekaj notranjega prostora pri in vstopni širini, predvsem pa dolžini, ne bi povzročala skrbi (so že 4 cm silna težava zaradi slednjih). Spet in po drugi strani pa bi se zaradi še ugodneje krajšega Tiguana morda odločil celo zanj.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija