Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Temeljito drugačen samuraj
Prenova: Nissan Qashqai
Temeljito drugačen samuraj
Temeljito drugačen samuraj
17.04.2024 15:05

Če je kateri model držal Nissana v visokih številkah zadnjih 20 let, je bil to Qashqai. Najnovejša izdatna prenova kaže, da se Japonci tega še kako zavedajo.

Artur Švarc

Qashqai je bil pred skoraj dvema desetletjema avto, ki je zamenjal klasična modela Almera in Primera. Aktualno tretjo generacijo smo na trg dobili 2021 in je zdaj stara tri leta, se pravi, je tudi čas za facelift, ki je, sploh kar se sprednjega dela tiče, kar drastičen.

V zadnjih letih je vedno več modelov sledilo oblikovnemu trendu razpršiti luči v več nivojev. Pri Qashqaiju temu niso sledili v celoti, saj sta bila dva dela še vedno povezana med sabo, kar se je po prenovi spremenilo. Dnevne LED luči in običajni žarometi so ločeni s tankim pasom obarvanega odbijača, razmak pa je še občutnejši na zunanjem delu, kar je najnovejši trend. Tudi maska je čisto nekaj drugega. Nissan ukinja svoj V-Motion nos, ki je dolga leta zaznamoval znamko in tudi Qashqai ni izjema. Vizualno je maska precej širša in v njo prodirajo tudi luči, vzorec na maski pa je vzet iz japonske samurajske tradicije.

Kot je v navadi, je zadek precej manj predelan, nov je odbijač, največja novost pa je višje – zadnje luči imajo nov vzorec in brezbarvni pokrov. V prenovi so zajete tudi nove barve, nova kolesa in nova različica, N-Design, ki ima kolesne loke v barvi karoserije in 20-palčna kolesa.

Temeljito drugačen samuraj

Višji nivoji opreme imajo zdaj alkantaro na armaturki, vratih, na sredinskem naslonjalu za roko in tudi delih sredinske konzole. Nissan je pripravil nove vzorce blaga in šive, N-Design pa ima črno perforirano usnje z vstavki alkantare. Nova je tudi LED ambientalna osvetlitev.

Prenovljeni Qashqai je prvi Nissan v Evropi, ki ima vgrajene Googleove aplikacije, med njimi Google maps, del sistema pa je tudi trgovina Google Play. Facebook? Čisto mogoče.

Nissan je izboljšal tudi Around View Monitor, zdaj okolico spremljajo 4 kamere in dajo pravi 3D pogled in celo pogled skozi dele karoserije, da lahko voznik vidi položaj koles. Sistem si lahko shrani parkirna mesta in vanje parkira naslednjič na točno enak način. Nissan pravi, da so pregledali in dodelali tudi vse aktivne in pasivne varnostne sisteme.

Tako kot pred prenovo bo Qashqai na voljo z enakim blagohibrdinim pogonom in električnim bencinsko gnanim pogonom e-Power.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7717.04.2024 16:54
Dosedanji se mi zdi celo izvirnejši, bolj nezamenljiv. Ta se zgleduje po Renaultih, ki so si iz modela v model bolj enaki, bolj generični. Dobro, saj to niti ne čudi. Na trenutke pa mi v misli prikliče celo kakšnega od nekdanjih Oplov (nikakor zdajšnjih Citropeugeoplov), ko ga ošinem s sprednje strani. Skratka, mešani občutki. Všečen in dodelan se mi zdi sistem nadzora s kamerami. Uporabno.
jjs17.04.2024 17:12
Tudi meni ni najbolj jasno, zakaj brišejo Nissanov obraz. Ampak, kaj jaz vem, morda bi bila tudi Mona Lisa bolje videti z ustnicami Mirele Lapanović. Vse ostale spremembe dobrodošle, a me puščajo +/-hladnega.
klemens17.04.2024 17:30
Bil je lep, pa tudi sedanji mi ni tako napačen, mogoče ima zdaj kljun nekaj med Tusconom in Sportage.
zraice17.04.2024 17:54
Eden lepših avtov, sploh sedaj po prenovi
zraice17.04.2024 17:56
A ima sedaj na voljo tudi matrične žaromete?
SimonsenPlus18.04.2024 06:14
Zame je glavni minus tega avta odsotnost normalnega avtomatskega menjalnika.. Tale oblikovalski koncep felten, ki ga furata že tuareg in tiguan, pa še kakšen hyundai, mi pa SPLOH ni všeč. Nos pa renaultovski, ja.. Satovje za čebele. Bo med za zimo..
zraice18.04.2024 08:15
Simon sen, kaj je za tebe normalni avtomatik?
SimonsenPlus18.04.2024 09:56
ne-CVT
zraice18.04.2024 10:12
Si peljal Jukea z dvema sklopkama? Groza pri speljevanju... Tu pri cvt ni teh problemov...
alfafil18.04.2024 13:41
CVT je najbolj uglajen za peljati ( speljevati), če se izogibaš visokih obratov. Všeč mi je ta FL, ni mi pa ta njihov hibridni sistem, ker je prepožrešen.
zraice18.04.2024 16:12
Kateri hibridni sistem, če imajo samo mild hibrid? A misliš e power?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija