Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi obraz za uspešnico
Prenova: Renault Captur
Novi obraz za uspešnico
Novi obraz za uspešnico
04.04.2024 12:44

Captur je že leta eden najbolj prodajanih Renaultovih modelov, da pa bi ohranil svoj status, je bil zdaj deležen občutne prenove.

Artur Švarc Renault

Čeprav ni bil prvi svoje vrste, Peugeotov konkurent je na primer starejši en dan, pa je, odkar je prišel na trg, velika uspešnica. Druga generacija, ki je luč sveta ugledala 2019, se sooča s še strašnejšo konkurenco, kar je tudi eden od razlogov, da je dobil, sicer malo pozno, tudi facelift.

V petih letih se je Renaultov oblikovni jezik močno spremenil, če pogledamo samo prenovljenega Clia in vse nove modele, je bil Captur kot posvojenec v družini. V maniri Scenica in Rafalea ima tudi Captur zdaj precej bolj ostro porezane linije.

Kot se za prenovo spodobi, je največ sprememb dobil nos, zaradi katerega bi lahko rekli, da je Captur že v tretji generaciji. Glavni žarometi v obliki črke C so se umaknili ozkim »očem«, ki v svet gledajo precej bolj jezno. LED elementi za dnevne luči so se ločili od glavnega dela in so postavljeni v odbijač, ki je prav tako radikalno spremenjen. Ker ni več zaobljenih potez, je nova tudi maska. Med serijskimi LED žarometi je zdaj tako reliefni vzorec, odprtina za hlajenje pa se je preselila nekoliko nižje. Tudi novi Renaultov logotip se ne zajeda več v motorni pokrov, ki je prav tako čisto nov.

Novi obraz za uspešnico

Na zadku je sprememb seveda manj. Luči so ožje in pod brezbarvnim steklom, klasično pa so tu še nova platišča in barve. Spremenjena je tudi notranjost, ki ima povsem novi infozabavni sistem z novim softverom in zaslonom, ki meri 10,4 palca, a pri višjih nivojih opreme. Nekaj malega so menjali blago za oblazinjenje in barvo šivov, skratka, nič radikalnega, v skladu z ekološkim pristopom pa na zunanjosti ni več kroma.

Nabor pogonov je bil pri Capturju zelo obsežen, od klasike do priključnega hibrida. Slednjega ni več v ponudbi. Ostajajo 1.0 turbo s 67 kW (91 KM), 1.3 TCe blagi hibrid s 103 kW (140 KM) ali 116 kW (160 KM) in seveda hibridni 1.6 E-tech s 107 kW (145 KM) in 205 Nm navora.

Avto, ki ga izdelujejo v španskem Valladolidu, bo v Sloveniji na voljo letošnjo jesen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice04.04.2024 20:47
Sedaj pa ne izgleda tako slabo
SimonsenPlus04.04.2024 21:13
Fail.
klemens04.04.2024 23:59
Slabše kot prej...
Bacco05.04.2024 07:36
Meni deluje sedaj nekako neskladen. Ostre linije spredaj in mehke zadaj mi nekako ne gredo najbolje skupaj.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija