Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tri muhe na en mah
Prva vožnja: BMW X2 in Mini Countryman
Tri muhe na en mah
Tri muhe na en mah
27.03.2024 11:27

Na krožni poti po delu Gorenjske in Primorske smo pobliže spoznavali kar tri nove avtomobile iz skupine BMW. Dva sta čistokrvna Bavarca, Anglež pa se prvič v zgodovini sestavlja v nemški tovarni v Leipzigu.

Peter Pirkovič Žiga Intihar/BMW

Na voljo za preskus smo imeli tokrat kar tri različne modele. Pri BMW-ju so predstavili popolnoma novega X2, ki je po novem opremljen tako s klasičnimi bencinskimi in dizelskimi motorji ali pa je ta kupcem na voljo kot baterijsko vozilo. Če za hip pogledamo v preteklost, ugotovimo, da je bila prva generacija aktivna od marca 2018 do decembra lansko leto, v tem času pa so na globalnem nivoju uspeli prodati nekaj manj kot 400 tisoč vozil. Med temi je bilo 294 slovenskih kupcev. S prihodom nove generacije so načrti za prihodnost višje postavljeni. Tudi na račun uvedbe električno gnane različice, ki je del velikopoteznega načrta bavarskega velikana. Ta predvideva, da bodo po letu 2026 polovico celotne prodaje te znamke predstavljali električni avtomobili. Zanimivo, v pogovoru s predstavniki te znamke pa potrdijo navedbe, ki krožijo zadnje mesece, da bodo prav pri BMW-ju še vsaj do leta 2040 vlagali v razvoj klasičnih bencinskih in dizelskih motorjev. Torej, prihodnost avtomobilske industrije bo vsekakor zelo zanimiva.

Tri muhe na en mah

A še preden od blizu spoznam novega X2, mi dodelijo ključe novega Countrymana. Občutno večji je postal Anglež, ki mi je bil od celotne palete modelov Mini ves čas daleč najbolj zanimiv. Je prostorsko funkcionalen in tehnično dobro podkovan. Z novo generacijo so šli še korak naprej. Kar se tiče oblike so oblikovalci obdržali prepoznavno škatlasto karoserijsko zasnovo, ki jo spremlja kratek pokrov motorja, dolga medosna razdalja, do 20 palcev velika kolesa, odsekan zadek in izboljšana aerodinamika (koeficient zračnega upora se je znižal iz 0,31 na 0,26). V dolžino je ta zdaj za 13 centimetrov daljši in meri 4,43 metra, širok je 1,84 metra, za 6 centimetrov pa se je povečala tudi višina (1,66 m). V potniški kabini je počutje zares dobro. Več je prostora, tako spredaj kot na zadnji klopi (vzdolžno pomična za 13 cm) in posledično večji je prtljažnik. Ta meri najmanj 460 oziroma največ 1460 litrov. 

Tri muhe na en mah

Poleg usnja na sedežih je opaziti tudi velik delež recikliranih materialov. In ti so na otip prijetni. Uredili so tudi več odlagalnih mest, tako za plastenke, telefone in druge drobnarije, a glavna novost pri njem je velik, sredinsko postavljen okrogel OLED zaslon, ki je povezan s povsem novim multimedijskim sistemom MINI OS 9. Pravzaprav je to delo BMW-ja, saj je ista strojna in programska oprema vgrajena tudi v BMW X2. Posebnost tega je, da Bavarci sledijo trendom, ki jih postavlja Tesla. Denimo, preko tega zaslona lahko med postankom uporabnik igra igrice, brska po spletu ali pa uporablja eno od številnih znanih aplikacij za pretočne vsebine. Izboljšano je tudi glasovno upravljanje. Bo pa uporaba večina teh, po treh mesecih brezplačnega obdobja, plačljiva. Koliko, za zdaj še ne vedo. Da je mera polna, se prvi del testne poti lotim za volanom najzmogljivejšega Countrymana JCW 4ALL, ki ima vgrajen dvolitrski turbo bencinski motor z 221 kW (300 KM), moč pa se prenaša na vsa štiri kolesa. Suveren, odločen, izjemno hiter in v programu Go-kart tudi zelo glasen. Z vključenim pokanjem iz izpušnega sistema. Več o njem zapišem, ko ga prevzamemo na preskus. Omenim naj, da je ta na voljo tudi s šibkejšim bencinskim motorjem, ohranili so tudi dizla in čez nekaj mesecev v ponudbo vključijo še električno verzijo. Cene zanj se gibljejo od 37.300 do 54.800 evrov za tistega z oznako JCW.

Tri muhe na en mah

Po kratkem spoznavanju z Minijem se presedem v elektrognanega BMW-ja iX2. Velike prodajne načrte imajo zanj, kar pomeni, da trgovci že zdaj ponujajo zelo ugodne cene. Tako kot drugi proizvajalci, se tudi BMW-ju zavedajo, da elektrika ni poceni, zato so potrebni posebni prodajni prijemi. V ponudbi sta dve različici. Tista z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom zmore razvijati največ 230 kilovatov moči, s 64,8 kWh baterijo pa je vožnja brez postanka lahko dolga 417 km (tovarniški podatek). Obstaja še izvedba le z enim motorjem z največjo močjo 150 kilovatov, z isto baterijo, ki jo je mogoče polniti z močjo do 130 kW, pa je doseg povečan na največ 478 km. BMW pri njem, podobno kot Tesla, uvaja sistem polnjenja priključi in polni, brez predhodne avtentikacije oziroma uporabe kartice oziroma aplikacije. A to za zdaj pri nas deluje le na polnilnicah Ionity.

Tri muhe na en mah

Za zadnji del testnega kroga preskusim še bencinsko klasiko z oznako M35i  M35i xDrive z 211 kW (300 KM) in 400 Nm navora iz štirivaljnega turbo bencinskega motorja. Bavarec zna biti zares hiter in samozavesten med ovinki. Štirikolesni pogon doda piko na i celotni predstavi. Sicer pa je X2 postal oblikovno zelo drugačen. Če je na sprednjem delu zasnova še nekako v hišnem oblikovalskem stilu, kjer za doplačilo osvetlijo ledvičke, je od B stebrička dalje zgodba povsem drugačna. Kupejevsko nizka streha s položno zadnjo šipo se zaključi s karbonskim krilcem, na vertikalni površini zadnjih vrat pa najdemo luči, ki z obliko odhajajo daleč od ustaljenih oblikovnih smernic znamke.

Tri muhe na en mah

X2 je dolg 4,55 metra, kar je kar 19 centimetrov več od prve generacije, višji je za 6,5 centimetra in tudi 2 centimetra širši. Večje dimenzije pomenijo tudi več prostora v notranjosti, zato prtljažnik zdaj meri 560 litrov, kar je 90 litrov več kot prej. Pri električnem iX2 je ta nekoliko manjši, 525 litrov. Potniška kabina se zdi nekoliko bolj utesnjena kot pri Countrymanu, a še vedno dovolj premijska in primerno digitalizirana. Izpostaviti velja še to, da ima X2 na voljo še šibkejši elektrificirani trivaljni motor s 125 kilovati in dva dvolitrska dizla s 110 in 120 kilovati moči. Kaj pa cena? Osnovni X2 stane dobrih 45 tisočakov, tisti z oznako M35i 61 tisoč evrov, elektrika pa prinaša ceno 47.800 oziroma 55.400 evrov.  

Tri muhe na en mah

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Bacco27.03.2024 12:23
Težka odločitev, kateri je videti bolj grozen...
7even7727.03.2024 12:41
Sva kar istih misli.
Cyqnus27.03.2024 13:26
Res me zanima na kerih drogah so te dizajnerji...
odbiti_val27.03.2024 14:36
Grdi kot ... oprostite svinje, ampak ste lepše!
SimonsenPlus27.03.2024 15:26
Kdaj bodo BMW-jevi inženirji imeli poln kufr oblikovalcev? Če je Lešnik pri MB dolgočasno predvidljiv, je tale Hrvat pri BMW-ju… Kaj naj napišem?
jjs27.03.2024 15:40
Tudi sam se pridružujem mnenje predhodnikov. Verjetno čisto prijetno za vožnjo, a oblikovno obupen kič. Še najlepše je videti Countryman ... z balkona. A kaj ko ga moraš vsaj občasno gledati tudi z drugih kotov. Prejšnji X2 se mi je zdel rahlo čuden, tole je pa prav grozno. Tudi o frozen barvah nimam najboljšega mnenja.
zraice27.03.2024 16:36
Grdobi
alfafil27.03.2024 16:52
Kljub temu poslujejo odlično. Razumi kdo more.
klemens27.03.2024 19:45
Minija mi je škoda, je bil vedno za pogledat, zdaj pa takšna žalost. X2 pa recimo v pravi barvi še ni tako napačen, tudi cena za M se mi zdi solidna.
don CONSIGLIO28.03.2024 17:38
Že kar nekaj časa marketing narekuje odločitve. Očitno želijo ugajati trgom, ki imajo večje številke. Ampak dolgoročno bojo (ali pa so že) izgubili identiteto in postali pač kitajci. Žal menim, da ko bodo prišli na isti nivo, jih bodo tej isti kitajci pojedli. Do takrat pa bodo večali številke zaradi stare slave...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija