Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Turbo, šestvaljnik in elektrifikacija
Premiera: Mercedes E53 AMG Hybrid
Turbo, šestvaljnik in elektrifikacija
Turbo, šestvaljnik in elektrifikacija
11.03.2024 12:25

Enajst mesecev po premieri aktualne generacije razreda E je napočil čas, da pri Mercedesu ponudbo nadgradijo še z najzmogljivejšo različico. Oznaka AMG prinaša velik odmerek steroidov.

Peter Pirkovič Mercedes

Razred E bo v tisti pravi AMG izdaji čez nekaj mesecev kupcem na voljo tako v limuzinski kot v karavanski izvedbi. Nekaj več mišic se na zunanjosti opazi v obliki novih 21-palčnih platišč, 11 milimetrov širših bokih, rahlo spremenjenih odbijačih in dejstvu, da zadek krasijo difuzor, štiri izpušne cevi in pri limuzini še manjši spojler. Tudi v potniška kabina nekaj pridiha športnosti. Vgrajeni so športni sedeži, trikrak volan v kombinaciji brušena usnja in karbona, tu so tudi aluminijaste stopalke in jasno, občutno bogatejši je seznam serijske opreme.

Turbo, šestvaljnik in elektrifikacija

E53 AMG v osnovi poganja trilitrski 330-kilovatni šestvaljnik s turbinskim polnilnikom, dodatno moč pa mu nudi še 120-kilovatni elektromotor integriran v ohišje devetstopenjskega samodejnega menjalnika. Skupna sistemska moč znaša 430 kilovatov (585 KM), navora pa je za 750 Nm. V primeru, da je avtomobil opremljen s sistemom Race Start (del paketa Dynimc Plus), ima uporabnik za nekaj sekund povečano moč na 612 konjev. Od 0 do 100 km/h hitri Nemec pospeši v 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 280 km/h. V povsem električnem načinu je možno dosegati najvišjo hitrost 140 km/h. Baterijo z uporabno kapaciteto 21,2 kWh so namestili pod dno prtljažnega prostora, omogočila pa bo med 90 in 100 km brezemisijske vožnje. Polniti jo bo možno med vožnjo z rekuperacijo v treh stopnjah ali na polnilnicah. Tudi tistih z enosmernim tokom. V tem primeru bo najvišja dosežena moč 60 kW.

Turbo, šestvaljnik in elektrifikacija

Avto, ki bo serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom, z zračnim vzmetenjem in krmiljenjem zadnjega para koles, v tem trenutku še nima cene. Ta bo znana tik pred poletjem, ko bodo trgovci po Evropi okrasili svoje prodajne centre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež11.03.2024 14:56
Zelo všečen karavan.
7even7711.03.2024 15:05
E razred, midel T torej, je od W124 sem spet volj dopadljiv. V plus mu prištejem dejstvo, da močno spomni na aktualni A6 Avant. Še dobro.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija