Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mini oblikovni popravki in večja baterija
Prenova: Hyundai Ioniq 5
Mini oblikovni popravki in večja baterija
Mini oblikovni popravki in večja baterija
05.03.2024 09:22

Tri leta po nastopu na trgu je bil električni Ioniq 5 deležen vmesne osvežitve.

Peter Pirkovič Hyundai

V prenovljeni izdaji ga bomo na slovenskih cestah opazili sredi leta, še prej pa k nam pripelje tudi najbolj divja N različica. Kar se tiče estetike ima Ioniq 5 z letnico 2024 rahlo preoblikovano masko, odbijače, platišča in dodan brisalnik na zadnji šipi, hkrati pa so zaradi boljše aerodinamike za nekaj centimetrov podaljšali še zadnji spojler in v ponudbo uvrstili digitalna vzvratna ogledala, po vzoru brata Ioniqa 6. 

Mini oblikovni popravki in večja baterija

Kar se tiče notranjosti, ni bistvenih sprememb. Poskrbeli so za številne nove materiale in za rahlo preobrazbo sredinskega grebena med sedeži, ki ima zdaj prostor za brezžično polnjenje telefonov, nekaj gumbov za upravljanje izbranih sistemov in odlagalno mesto za plastenke. Omeniti velja tudi to, da ima prenovljeni Ioniq 5 še najnovejšo različico informacijsko-razvedrilnega sistema (Connected Car Navigation Cockpit), z vgrajenim sistemom za posodobitve na daljavo.

Mini oblikovni popravki in večja baterija

Kar se tiče pogonske tehnike, pri Hyundaiju omenjajo večjo 84 kWh baterijo, nekaj novih varnostnih sistemov, izboljšave na podvozju, medtem ko o morebitni spremembi moči električnih motorjev z njihove strani za zdaj ni podatkov. To pomeni, da bi se zmogljivost teh utegnile nekoliko povečati. 

Mini oblikovni popravki in večja baterija

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Bacco05.03.2024 12:35
Razburljiv nekako toliko kot pralni stroj s 1600 obrati.
Jakec05.03.2024 15:42
Hahaha...Bacco...
klemens05.03.2024 18:53
Meni je pa še vedno všeč.
zraice06.03.2024 18:39
Bacco dobra :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija