Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lada Niva kot sovjetska umetnina
Iz zgodovine
Lada Niva kot sovjetska umetnina
Lada Niva kot sovjetska umetnina
19.11.2023 20:38

V pričujočem videu si poglejte vse vrline cestnega tanka, kot so si jih zamislili pred skoraj pol stoletja sovjetski filmarji.

Artur Švarc
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs20.11.2023 07:28
Rusi v glavnem znajo delati flinte in prodajati tisto, kar jim je dala mati narava. Ta film prikazuje izjemo, ki potrjuje pravilo. Daleč najbolj v vrhunski ruski izdelek od Fabergéjevih jajčk dalje.
Whiteswan20.11.2023 13:09
Legendarna Niva, ki pa je dobila ime ne po nivi v ruscini pac pa po stirih crkah zacetnic imen otrok glavnih dveh inzenirjev. Sam projekt je ukazal in podprl veliki Alexej Kosigin. Testne mule pa so vlacili po najbolj problematicnih podrocjih in brezpotjih, skupno z takrat "ikono", LandRoverjem kjer je prototip nive pokazal boljso spretnost, tudi po brezpotjih in visokogorjih tajikistana. Posebej za Nivo so razvili terenske gume VLI-5 ki se prodajajo se danes. Na koncu je tudi Suzuki svoj Jimny naredil po "receptu" Lade Nive.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija