Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi Tiguan s 100 kilometri električnega dosega
Premiera: Volkswagen Tiguan
Novi Tiguan s 100 kilometri električnega dosega
Novi Tiguan s 100 kilometri električnega dosega
19.09.2023 11:21

Volkswagen je končno predstavil tudi novega Tiguana, potem ko je preskočil aktualni salon v Munchnu.

Artur Švarc VW

Saj ne, da je avto v svoji tretji generaciji velika skrivnost. Volkswagen je sam objavil nekaj fotografij zakamufliranega, razkrit je bil na patentnih slikah in nenazadnje ste ga prvič v svoji naravni podobi lahko videli prav na Avtomaniji, ko ga je naš bralec ujel med snemanjem reklame v Ljubljani. Prvi Tiguan je svojo službo med kompkatnimi SUV nastopil 2007, druga generacija pa je službovala vse od 2016 in bila eden najbolje prodajanih avtomobilov. Zato Volkswagen kar malo tvega z novim oblikovnim pristopom s precej bolj zaobljenimi linijami. Med sprednjima žarometoma ni klasične maske, pač pa zaprti del z LED svetlobnim trakom, ki preseka Volkswagnov Logotip. Pri opremi R-Line vidimo velike odbijače z velikim vstopnikom za zrak, običajna izvedba pa ima nekoliko bolj skromen in sramežljiv videz.

Novi Tiguan s 100 kilometri električnega dosega

Posebna novost so matrični žarometi, na voljo za doplačilo, ki imajo kar 38.400 LED elementov, vsakega se da kontrolirati posebej. Tiguan tretje generacije v dolžino meri 4,54 metra, visok je 1,64 metra in širok 1,84 metra. Od predhodnika je daljši slabe tri centimetre, medosna razdalja pa je z 2,68 metra praktično nespremenjena. Prtljažnik je večji za 37 litrov in meri 652 litrov, spredaj je za 9 milimetrov več prostora za glave, zadaj pa 10 milimetorv. Zadnji sedeži so vzdolžno pomični, kar pomeni, da se lahko prostor za kolena zadaj in prostornina prtljažnika dogovorita med sabo, kaj je tisti trenutek bolj pomembno.

V tretji generaciji ne bo daljšega Tiguana Allspace, ki bo odstopil mesto novemu modelu, evropski različici kitajskega Tayrona. Zaobljene površine so prinesle tudi občutno manjši količnik upora - namesto 0,33 zdaj znaša 0,28, kar seveda pomeni manjšo porabo, manjše emisije in daljši doseg na elektriko.

Novi Tiguan s 100 kilometri električnega dosega

Tako kot pri Passatu sta tudi tu dve različici priključnega hibrida - s 150 in 200 kW moči. Osnova je 1,5-litrski TSI, baterija s kapaciteto 19,7 kWh pa obljublja doseg do 100 kilometrov. Tiguan eHybrid ima vgrajen trifazni 11-kilovatni polnilnik in z opcijskim hitrim polnjenjem gre moč polnjenja vse do 50 kW. Tiguan je postavljen na MQB evo platformo, nadgradnjo tega, kar podpira večino Volkswagnovih modelov. Za tiste, ki ne potrebujejo elektrike, sta tu dva običajna Tiguana z 1.5 TSI s 96 kW (130 KM) in 110 kW (150 KM), oba imata sedemstopenjski DSG. Novi Tiguan se tako poslavlja od ročnega menjalnika.

Za bolj zahtevne je tu še 2-litrski TSI s 150 kW (204 KM) ali 195 kW (265 KM) in stari dobri 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) ali 142 kW (193 KM). Močnejša dva motorja imata tudi štirikolesni pogon 4Motion.

V notranjosti pade v oči skupni gumb za glasnost, ambientalno osvetlitev in način vožnje, ker ni prestavne ročice (izbira je prestavljena za volan), pa je nekaj več tudi odlagalnih mest. Ta vrtljivi gumb na mestu nekdanje prestavne ročice je unikat pri Tiguanu, vse ostalo pa je precej podobno novemu Passatu. Osrednji zaslon meri 12,9 palca, za doplačilo vam bodo dali večjega 15-palčnega.

Cene še niso znane, v prodajne salone pa prihaja v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
SimonsenPlus19.09.2023 12:00
Pustimo ob strani, da je podoben VSEMU. Kot celota sploh ni slab.. Bo pa verjetno Kodiaq lepši.
Pragmatik19.09.2023 13:21
Trenutna verzija ima prepoznavno, oglato, mačo obliko, tole je pa nekaj pomehkuženega....lahko bi bil Renault, Ford in še kaj veliko bolj plebejskega z drugega kontinenta....In R-line ni več popolnoma drugačen avto, seveda edini sprejemljiv! Tukaj ima R-line samo pobarvane stranske obloge. Zakaj sploh doplačati za kaj takega?
klemens19.09.2023 13:30
Povečan Yaris cross. V zeleni barvi mi sploh ni napačen, bočna linija mi je ok, zadek soliden, spredaj mi pa ni všeč, notrajost solidno dolgočasna.
milky19.09.2023 15:13
Kko greš od das avto na ein auto. Spominja me na korejske avte v 90 ih ki so gradili imidž s tem da so bili različni deli avta podobni drugim bolj poznanim znamkam. O armaturi ki je zdaj prazna stena na kateri je obešena televizija (#minimalizem) pa nimam sploh kaj za reči.
zraice19.09.2023 18:07
Eh, spredaj ko id4, zadaj ko taigo, dolgcajt.
IcEmAn19.09.2023 18:28
Pragmatik, meni je bil pa aktualni Tiguan v štartu prav grozen - preveč mi je deloval korejsko (kot nek Ssangyong, sploh če ni bil R-line) in preveč škatlast v primerjavi z njegovim predhodnikom. No, pa se je potem z leti obrnilo. Ta novi sicer ni neki za dol past, je pa vseeno bolje kot pri aktualnem, ko drugega kot R-line sploh ni za pogledat. Vidim pa, da so za razliko od Passata tu vgradili isti večfunkcijski gumb kot Škoda (za glasnost, za vozni profil, ....), očitno pa se ne morejo otresti drsnikov pod osrednjim ekranom. Predvidevam, da zna prenovljeni Golf 8 imeti precej podobno armaturo.
alfafil19.09.2023 21:18
Ne morem se odločit katera varianta mi je manj všeč.
7even7720.09.2023 09:01
Korejsko/azijsko/daljnovzhodno deluje zdaj TA, 3. generacija tega avtomobila, brez nadaljnjega. Dosedanja je TISTO, kar je vleklo in naduševalo, s temle bo morda čez čas in zgolj na daleč tako . pa še to zgolj zato, ker v bistvu ne bo izbire, če boš pač želel imeti Tiguana. Drugačnega nadaljnjih 7, 8 let (z vmesno osvežitvijo, ki upam, da popravi tole grozo) tako in tako ne bo. Žal. In enako se bo, domnevam, dojemalo zdaj Novega Passata. Izguba identitete in tistega, zaradi česar so ljudje izbrali (tudi) ta VW. Si mislim, da tule lahko zelo uspešno vskoči prav Škoda. Skorajda upam, da bo tako. Dosedanji Tiguan, mimogrede, četudi ni bil vedno v R-Line trimu je bil precej sprejemljivejši. Tule je zdaj v bistvu povsem vseeno, kaj je. Imaš pa prav, @Ice, Golf, ki prihaja (upam, da čim pozneje) bo znotraj tisto, kar vidiš pri 2024 Passatu in Tiguanu. Žal.
R7820.09.2023 09:38
Aktualna generacija mi je lepša od tega, je pa res, da tudi ta pred faceliftom ni bila nič posebnega. Če zunanjost še nekako gre, mi ta minimalizem znotraj ni prav nič všeč. Izginilo je dosti fizičnih gumbov (npr. za izklop start/stop sistema in za izklop avtomatske ročne), za kar bo sedaj verjetno potrebno "kopat" po menijih na zaslonu. Pa te zadnje luči bodo zdaj zgleda pri vseh VW na isto vižo, ki so jo začeli s T-Crossom...
ripmork20.09.2023 09:41
Se pridružujem mnenjem, da zadek tule precej spominja na (precej) cenejšega Taiga. Avto izgleda dobro, ampak tudi za moj okus izgublja "premium" feel...
macolar20.09.2023 09:42
Do zdaj so delali za potrošnike stare 40+, zdaj poskušajo na silo oblikovat za mlajše. Ampak na takle način očitno ne bo šlo. Nekaj časa nazaj sem napisal da se jim bo zanemarjanje vlaganja v obliko maščevalo in da strategija da je model 20 let na zunaj skoraj isti ni prava. Zdaj imajo pa krizo ker nimajo ideje kako bi nadaljevali. Medtem ko so drugi inovirali je VW stagniral in prodajal eno in isto idejo. Rezultat je znan.
MarioKart20.09.2023 18:35
Pred kratkim sem preizkušal peugeota kateri ima podobno "televizijo" in moram reči da je stvar zelo neuporabna in nevarna, saj moraš za razliko od klasičnih gumbov katere občutiš tukaj konstantno gledati kaj klikaš pa naj si bo to samo sprememba klimatske naprave za 1°C...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija