Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Konec novembra tudi nova generacija Panamere
Napovedujemo
Konec novembra tudi nova generacija Panamere
Konec novembra tudi nova generacija Panamere
14.09.2023 10:09

Tretjo izdajo širši javnosti prvič predstavijo na posebnem dogodku v Dubaju, ob tem pa napovedujejo, da bodo ponudbo priključnih hibridov še dodatno širili.

Peter Pirkovič

Iz Porscheja sporočajo, da razvojni inženirji v teh dneh opravljajo preskusne vožnje v okolici Barcelona, ki je hkrati zadnja postaja pred prvo premiero. Pred tem so že bili v Skandinaviji in ZDA, da bi štirivratno limuzino preskusili v najbolj peklenskih razmerah. Porschejevci so razkrili, da so Panameri namenili nov dvosklopčni menjalnik PDK in povsem na nov sistem aktivnega blaženja, poleg klasičnih motorjev, pa bodo v ponudbo vključili še četrto izvedbo modela s priključno-hibridnim pogonom E-Hybrid.

Konec novembra tudi nova generacija Panamere

»S tem se odzivamo na izjemno povpraševanje naših strank. V nekaterih državah delež motorjev E-Hybrid pri Panameri znaša skoraj 100 odstotkov. Nova izvedba je visokozmogljiv model, ki se odlično uvršča v raznoliko ponudbo. Pri vseh modelih Panamere E-Hybrid povečujemo električno zmogljivost na področju vozne dinamike ter v pomembnih disciplinah električnega dosega in hitrosti polnjenja. Med našimi preizkusi smo z novim avtomobilom izključno električno vozili do 70 odstotkov dlje kot z njegovim predhodnikom,« pojasnjuje dr. Thomas Friemuth, vodja modelske serije Panamera. 

Konec novembra tudi nova generacija Panamere

Osnova za vse modele Panamera E-Hybrid je nov, močnejši elektromotor, ki je sedaj v celoti integriran v ohišje novega menjalnika z dvojno sklopko. Pri manjši masi omogoča večjo pogonsko in rekuperacijsko zmogljivost kot njegov predhodnik. Energijo črpa iz visokonapetostne baterije z bistveno povečano kapaciteto, ki znaša 25,9 kWh. Vgrajeni polnilnik s polnilno močjo 11 kW kljub večji kapaciteti skrajša čas polnjenja. Še več podrobnosti bo znanih 24. novembra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija