Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Italijani napovedujejo električnega malčka
Alfa Romeo
Italijani napovedujejo električnega malčka
Italijani napovedujejo električnega malčka
08.06.2023 11:52

Ni neka pretirana skrivnost, da bo mali alfin SUV neke vrste brat Jeepa Avenger.

Artur Švarc

Italijani so na socialna omrežja nalepili video, v katerem napovedujejo revolucionarni SportyUrbanVehicle, niso pa razkrili imena, zato pa so pozvali vse, da ugibajo v komentarjih. Projekt je že večkra dobil nalepko Brennero, po še enem italijanskem prelazu, kar pa so v sporočilu za javnost že zanikali in dodali, da naj ljudje napišejo predloge. Avenger odpade, ker ga ima že Jeep, bo pa platforma ista. 

Avto je napovedan za prvo polovico prihodnjega leta in bo prva povsem električna Alfa in tudi najmanjša po MiTo, uvrščena pod Tonale. Čeprav ga napovedujejo kot električni avto, se omenja tudi hibridni pogon. Je električen, a ne samo to, pa si razlagajte po svoje. Oblikovno bo avto seveda narejen v maniri aktualnega dizajna pri Kači z mehkimi in športnimi linijami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil08.06.2023 13:37
Neka tiha želja je, da bi vozniško kariero zaključil z električno Alfo. :)
pero66608.06.2023 15:57
Moja tiha želja pa da zaključim z bencinsko Giulijo :) Pa se nisem blizu penzije :)
klemens08.06.2023 17:59
Verjamem, da se bo obema uresničila želja. Jaz grem bolj po vetru :)
skrivo08.06.2023 20:34
Če jim tole oblikovno uspe, da bo všečno, s solidnim dometom in cenovno konkurenčno, je uspeh zagotovljen.
Makaronar09.06.2023 06:58
Cena bo pa min. 40k€, glede na to, da osnovni Jeep Avenger stane 36k€, in predvidevam da bo nova Alfa bazirala na Jeepu Avengerju.
RedNige509.06.2023 16:03
štrom, štrom, štrom... en glup teoretik se je tega spomnil in zdaj vsi samo še to gonijo po svetu. Imel sem električni avto in dokler bom živ, ga nočem več videti, razen če bo res brezizhodno. Domet je lahko popolnoma enak bencinarju zaradi mene, pa je treba vedeti, da boš za ta domet "tankal" precej precej več časa, kot zdaj. Poleg tega ti nihče ne pove, da moraš električarja posebej zavarovati za primer "čudnih" dogodkov, škod. Meni recimo je prek polnilnice prišel prenapetostni šok in mi je skuril baterijo in glavni računalnik, škode ni priznal nihče. Torej popravilo je samoplačniško. Ko ti polnilnica zaradi napake zaklene polnilni kabel, in je tvoj avto privezan na polnilnico, lahko samo izčupaš mašino iz tal in jo vržeš v prtljažnik skupaj s kablom, ampak te bo hitro policija poiskala zakaj si ukradel javno polnilnico... Pa še bi lahko našteval stvari, pa nimam volje. Mi gre na bruhanje ob vsej elektriki v avtomobilizmu zadnje čase
alfafil09.06.2023 17:38
Se strinjam, da je preveč problemov, zato ga še nimam.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija