Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Junija prihaja Lexus LBX
Napovedi
Junija prihaja Lexus LBX
Junija prihaja Lexus LBX
22.05.2023 23:58

Lexus bo 5. junija na posebni prireditvi v Milanu predstavil LBX.

Artur Švarc

Nekaj fotografij, ki napovedujejo novi avto, je zelo skrivnostnih in ne razkrivajo točno, za kaj gre, zelo verjetno pa je to še manjši križanec od modela UX, narejen na osnovi Yarisa Cross. Ta je 30 centimetrov krajši od UX, kar pomeni, da ne bo hodil v zelje večjemu bratu, poraja pa se vprašanje, kako majhen je lahko najmanjši Lexus, da sploh še ima smisel. Odgovor lahko najdemo kar v prodajnih številkah segmenta, kjer se subkompaktni križanci prodajajo kot vroče žemljice.  

Govorice o vstopnem Lexusu, ki bi lahko imel oznako BX (ali LBX), krožijo že vse od 2020. Neposredno bo napadel Audija Q2, čeprav ne za dolgo časa, saj Audi ne bo pripravil naslednika. BMW X1 in Mercedes GLA pa sta po velikosti tako ali tako bližje večjemu UX.

Platformo TNGA-B si bo delil z Yarisom, tehnične specifikacije bodo enake - 1,5-litrski trivajlnik v hibridni različici s štirikolesnim pogonom ali z običajnim nehibridnim sprednjim pogonom s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Ker je slike pokazal Lexus Europe, to seveda pomeni, da bo na voljo na našem kontinentu, več pa čez 14 dni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija