Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z4 kot shooting brake kupe
Koncepti: BMW Concept Touring Coupe
Z4 kot shooting brake kupe
Z4 kot shooting brake kupe
20.05.2023 00:23

BMW je že večkrat ustvaril koncept iz obstoječega modela in tokratni temelji na Z4.

Artur Švarc BMW

Seveda je tudi tokratni namenjen na Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob jezeru Como v Italiji - Z4 s fiksno kovinsko streho. In ta koncept ni nekaj novega, pač pa je posvetilo legendarnemu Z3 E36/8, ki so mu rekli tudi Klovnov čevelj. Lahko mu preprosto rečemo, da je to sodobna različica že takrat nenavadnega Z3 M Coupe. Osnovo unikata je posodil Z4 M40i, ki so mu vzeli električno zložljivo streho in nanj poveznili fiksno, pri kateri seveda ne manjka znameniti Hofmeisterjev zavoj. Koncept je obarvan v Sparkling Lario sivo s koščki modrega stekla, ima razširjene zadnje blatnike in posebna kolesa, spredaj 20- in zadaj 21-palčna, z 20 naperami, ki prav tako spomnijo na še en čudovit sorodni model - Z8. 

Notranjost je bolj kot ne prenešena iz originalnega Z4, je pa oblečena v vrhunsko usnje italijanske delavnice Poltrona Frau v dveh tonih, temno rjavem na zgornjem delu in nekoliko svetlješem na spodnjem delu.

Podobno kot pri drugih konceptih za razstavo ob italijanskem jezeru tudi ta ne bo videl serijske proizvodnje. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs22.05.2023 10:01
Po dolgo časa spet BMW, ki bi si ga želel videti v svoji garaži. Ja, imam čuden okus.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija