Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kontroverzne ovire, ki naj bi povzročale nesreče
Kanada
Kontroverzne ovire, ki naj bi povzročale nesreče
Kontroverzne ovire, ki naj bi povzročale nesreče
27.03.2023 20:24

V kanadskem Vancouvru so pred slabim letom v okviru kampanje Počasne ulice uvedli betonske ovire, ki so po navedbah prebivalcev povzročile več nesreč.

Urša Prosenjak

Kampanja Slow Streets se je začela v maju 2022 z namenom upočasnitve prometa v stanovanjskih naseljih za večjo varnost kolesarjev in pešcev. Ker je bilo prvotno predvideno, da bo kampanja le začasna, so namestili plastične ovire, ki so bile višje, lažje in premičnejše od betonskih, kar pa je privedlo do tega, da so prebivalci ovire sami premikali in umikali, pristojne službe pa so jih morale nato nameščati nazaj na njihove prvotne položaje.

Vseeno je bila mestna uprava zadovoljna z rezultati kampanje in odločili so se, da bodo ovire postale trajne. Prvotne začasne plastične ovire so zamenjali z betonskimi. Nekateri prebivalci nad tem niso navdušeni in trdijo, da so ovire nevarne, saj naj bi več voznikov pomotoma zapeljalo nanje. Zagovorniki ovir pa na drugi strani odgovarjajo, da nekdo, ki se ne zmore izogniti živo rumeni in od daleč vidni oviri, sploh ne spada za volan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Sledge_Hammer28.03.2023 18:58
a ležečih policajev pa ne poznajo
© Copyright 1999-2023 Avtomanija