Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Portofino M se umika Romi Spider
Ferrari
Portofino M se umika Romi Spider
Portofino M se umika Romi Spider
20.03.2023 11:56

Ferrari je pred nekaj dnevi predstavil novi kabriolet Roma Spider, zdaj pa je na dan prišla še novica, da se iz proizvodnje umika Portofino M, sicer predstavljen leta 2020, ki bo tako pustil več prostora novincu.

Urša Prosenjak

Čeprav je med modeloma precej razlik, Portofino M ima denimo trdo zložljivo streho, Roma pa mehko tekstilno, pa tudi stilsko sta zelo različna, so pri Ferrariju vseeno ocenili, da je trg premajhen za oba.

Portofino je bil predstavljen leta 2017, tri leta kasneje pa je dobil prenovo v obliki modela Portofino M. Medtem je bila na isti platformi zgrajena leta 2019 predstavljena Roma, ki ima mehkejše in elegantnejše linije ter spominja na glamurozne Ferrarije GT iz 1950-ih, obenem pa ima svojo lastno identiteto.

Pri Romi Spider je Ferrari sicer prvič uporabil tekstilno streho na enem izmed svojih modelov s spredaj nameščenim motorjem, odkar se je leta 1973 končala proizvodnja 365 GTS/4 Daytona Spider.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija