Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vsaj 600 ur za popolno barvo
Bugatti
Vsaj 600 ur za popolno barvo
Vsaj 600 ur za popolno barvo
19.03.2023 22:42

Bugatti se ne osredotoča na hitrostno proizvodnjo, pač pa se posvetijo vsakemu avtomobilu posebej. Za nanos barve, ki je v veliki meri prilagojena željam kupca, namenijo več kot 600 ur dela.

Urša Prosenjak

V Molsheimu nanesejo vse sloje barve na vsak avtomobil ročno, za kar potrebujejo okoli 600 ur. Toliko časa potrebujejo tradicionalni proizvajalci luksuznih avtomobilov za izdelavo štirih ali petih avtomobilov od začetka do konca. Bugatti vsako komponento pobarva posebej in ne že vgrajeno v avto, saj so le tako vse površine pobarvane na najboljši možen način.

Pred dejanskim nanosom barve je potrebno površine še pripraviti, nanesti osnovni premaz, nato pa natančno pregledati površino. Pri tem si mojstri ne pomagajo z napravami, zanašajo se zgolj na lastne oči in dotik svojih rok. Priprava v obliki nanosa podlage in finega brušenja zahteva več kot 100 ur dela. Postopek ni končan v enem zamahu, pač pa zahteva več ponovitev, dokler ni površina popolna.

»Ettore Bugatti je odraščal v družini umetnikov, zanj je bil avtomobil njegovo platno. Do danes smo pri Bugattiju ohranili ta pristop in zagotavljamo, da je vsak korak v oblikovamju in proizvodnji opravljen s predanostjo estetski odličnosti, kar se tudi vidi v našem lakiranju avtomobilov,« pojasnjuje predsednik Bugattija Christophe Piochon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija