Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najbolj strupeni različici X5 in X6 s hibridom
Premiera: BMW X5in X6 M Competition
Najbolj strupeni različici X5 in X6 s hibridom
Najbolj strupeni različici X5 in X6 s hibridom
22.02.2023 01:14

Pred slabim mesecem predstavljena prenovljena BMW X5 in X6 sta zdaj dobila še Competition različici.

Artur Švarc BMW

Oba modela bodo izdelovali v ameriškem Spartanburgu od aprila naprej, še naprej ju poganja 4,4-litrski twin turbo V8, ki pa ima zdaj dodan še 48-voltno blago hibridno asistenco. Elektromotor premore 9 kilovatov in 200 Nm navora in je integriran v 8-stopensjki avtomatski menjalnik. Osnovna moč V8 ostaja nespremenjena, 460 kW (626 KM) in 750 Nm navora. BMW zagotavlja, da je električna pomoč opazna pri speljevanju z mesta, prav tako pa naj bi bila malo manjša poraba, med 12,7 in 12,9 litra za X6 M Competition in 12,9 in 13,1 za X5 M Competition.

Ima pa motor nekaj novih izboljšanih komponent kot so novi kolektorji, ojačano glavno gred in elektrnoski nadzor ventila pri turbopolnilniku. Nove so tudi sesalne cevi in oljna črpalka. M Sport izpušni sistem je serijski in ima novi katalizator s še manj emisijami. X5 in X6 Competition se do stotice odstrelita v 3,9 sekunde, kar je enako kot pred prenovo. Končna hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, za doplačilo pa jo odklenejo na 285 km/h. Spremenjen je še menjalnik s krajšimi prvimi tremi prestavami.

Tako kot običajna X5 in X6 imata tudi M Competition ožje žaromete, maska je povsem črna, dodali pa so še tri nove barve, Brooklyn Grey sivo, Isle of Man Green kovinsko zeleno in Frozen Pure Grey kovinsko sivo. V notranjosti je karbon del osnovne opreme, za doplačilo pa dodajo vstavke iz lesa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija