Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Takšna je Ariya, ki bo potovala s Severnega na Južni tečaj
Nissan
Takšna je Ariya, ki bo potovala s Severnega na Južni tečaj
Takšna je Ariya, ki bo potovala s Severnega na Južni tečaj
02.02.2023 20:50

Nissanov nov električar se odpravlja na pustolovščino. Zakonca Ramsey bosta z Ariyo prepotovala skoraj 30.000-kilometrsko razdaljo od severnega do južnega tečaja. Na pot se odpravljata v marcu, Nissan pa je vozilo za ta podvig posebej opremil.

Urša Prosenjak

Največja sprememba so gume in vzmetenje. Električni križanec je dobil močnejše vzmetenje in debele 39-palčne pnevmatike BF Goodrich ter razširil kolesne loke. Na strehi je nameščena enota za dron, v notranjosti pa je vgrajen aparat za espresso, da bodo jutra v divjini nekoliko znosnejša. Baterija in elektromotor nista bila deležna nobenih sprememb, kar pomeni, da se Ariya na potovanje odpravlja z dvojnim elektromotorjem z Nissanovim sistemom e-4ORCE za nadzor vseh štirih koles. Moč motorja je 290 kW, navor pa 600 Nm. Pri pripravil Ariye za zahtevne pogoje potovanja se je Nissan povezal s specialistom za vozila polarnih odprav Arctic Trucks.

Ariya se bo spopadla z nekaterimi najbolj ekstremnimi okolji, od snega in ledu do vročih peščenih puščav. Ker bo potovala skozi divjino brez polnilne infrastrukture, bo s sabo peljala prenosno polnilnico za obnovljivo energijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens02.02.2023 21:08
Meni eno od lepših vozil, ampak ne v tej big foot varianti.
zraice03.02.2023 08:59
Meni pa zgleda fantastično, 39 colske gume, hahaha
© Copyright 1999-2023 Avtomanija