Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Obrnjen proces oblikovanja
Audi
Obrnjen proces oblikovanja
Obrnjen proces oblikovanja
02.02.2023 01:21

S štirimi koncepti Sphere je Audi ponudil predogled novega oblikovalskega jezika, ki ga bo uporabil pri prihodnjih modelih. Novi videz je bil zasovan posebej za električne avtomobile, saj bodo zadnji modeli s termičnim motorjem lansirani v letu 2025.

Urša Prosenjak

Platforma, zasnovana izrecno za električna vozila, bo pomenila krajše previse, daljše medosne razdalje in oblike za izboljšanje aerodinamike. Gre za trende, ki jih privzema celotna avtomobilska industrija, za Audi pa to pomeni radikalno spremembo v razvoju modelov. Predvsem bodo spremenili pristop in začeli z notranjostjo.

»V preteklosti je bil postopek vedno enak: najprej smo imeli motor in platformo, nato smo se skupaj z oddelkom prodaje odločili o številu sedežev, za tem smo začeli oblikovati zunanjost in šele na koncu smo se posvetili notranjosti. V prihodnosti bo to potekalo ravno obratno,« je pojasnil Marc Lichte in dodal, da se bo postopek oblikovanja začel v notranjosti z mislijo na dobro počutje voznika in potnikov, preden se bo fokus preselil na zunanjost.

Prvi avto novega vala Audijeviih električnih modelov naj bi prišel že naslednje leto, bil pa naj bi A8, ki bo opustil klasičen motor in sprejel avantgardno oblikovanje Grandsphere. Lichte obljublja, da bo serijski model zelo podoben konceptu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Andrej141202.02.2023 04:46
To, da bo serijski model zelo podoben konceptu je že stalnica v izjavah odgovornih pri Audiju. Resnica je po mojem mnenju nekoliko drugačna. Serijska vozila so precej konzervativno oblikovana (glej kocept in serijsko različico aktualnega modela A8…
RenaultF102.02.2023 09:20
Andrej, to je tudi logicno, saj ne mores vseh zelja oblikovalcev spraviti v serijsko proizvodnjo (no vsaj ne brez pomembnih stroskov) po drugi strani imas pa potem se zahteve varnosti in seveda popravil... Tako da so ponavadi osnovne linije in osnovna filozofija precej upostevani, enako pa seveda ne more biti, stroskovno predrago
Andrej141202.02.2023 14:44
Se povsem strinjam, ampak potem naj povedo tako kot je in naj ne prodajajo pravljic.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija