Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Andreas Mindt bo novi vodilni Volkswagnov oblikovalec
Kadrovske spremembe
Andreas Mindt bo novi vodilni Volkswagnov oblikovalec
Andreas Mindt bo novi vodilni Volkswagnov oblikovalec
30.01.2023 10:47

Kot smo napovedovali pred nekaj dnevi, uprava Volkswagna menjuje dosedanjega glavnega oblikovalca Jozefa Kabaňa.

Urednistvo Volkswagen

Andreas Mindt, ki je trenutno direktor oblikovanja pri Bentleyju, bo s prvim februarjem prevzel mesto vodje oblikovalskega oddelka pri znamki Volkswagen. Na tej funkciji bo nasledil Jozefa Kabaňa, ki je bil imenovan za kreativnega umetniškega direktorja Volkswagna. Kabaň bo v okviru svoje nove vloge sodeloval z evropskim centrom za prihodnost koncerna Volkswagen v Potsdamu pri snovanju mobilnostnih rešitev prihodnosti za znamko Volkswagen.

Andreas Mindt je svojo poklicno pot v koncernu Volkswagen začel leta 1996 po študiju na Visoki strokovni šoli za oblikovanje v Pforzheimu. Do leta 2014 je sprva delal na različnih delovnih mestih pri znamki Volkswagen. Med drugim je sodeloval pri oblikovanju prve generacije modela Tiguan in pri oblikovanju zunanjosti modela Golf 7. Od leta 2014 do leta 2021 je bil odgovoren za novo usmeritev Audijevega zunanjega dizajna: od Audija A1 do Audija e-tron GT in od Audija Q3 do Audija Q8. Od leta 2021 je kot direktor oblikovanja pri Bentleyju razvijal nov oblikovalski slog te znamke, ki je bil lani poleti predstavljen z modelom Bentley Batur.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija