Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Od VW Golfa do Ferrarija 812 Competizione
Voznik F1
Od VW Golfa do Ferrarija 812 Competizione
Od VW Golfa do Ferrarija 812 Competizione
30.01.2023 10:38

Carlos Sainz, ki je v karavani formule ena že devet, zadnji dve leti pa je tovarniški voznik Ferrarija, je pred dnevi dobil svoj novi avto. Pravzaprav si ga je kupil s svojim denarjem.

Peter Pirkovič IG

Ko so ga pred časom na tiskovni konferenci novinarji vprašali, kakšen avto vozil, je bil njegov odgovor rahlo presenetljiv. Volkswagen Golfa. Tega so mu za njegov 18. rojstni dan kupili starši, zdaj, deset let kasneje, pa je končno sedel v pravi avto. Pravi zato, ker je njegov in ker si ga je kupil s svojim denarjem. Nenazadnje letno od Ferrarija dobi 10 milijonov evrov. Sivo obarvani 812 Competizione ima vgrajen čistokrvni V12 (6,5-litrski motor z 830 KM) brez dodatka elektrifikacije in je eden od omejene serije 999 primerkov, ki jih bodo izdelali v Maranellu. Redna cena zanj se giblje okrog pol milijona evrov, a so mu Italijani zagotovo uredili primeren popust. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7701.02.2023 10:54
No, Carlos je vozil v črno obarvano 6. generacijo GTI-ja, torej ne ravno kar ali "le" nekega Golfa (če že). Ker, jasno, tudi tole ni le kar "neki" Ferrari. Obakrat pa je verjetno vsaj občutek, ko si nekaj kupiš za SVOJ denar, kar v redu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija