Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Težave z zavarovanjem zaradi večjega tveganja za krajo
Hyundai in Kia
Težave z zavarovanjem zaradi večjega tveganja za krajo
Težave z zavarovanjem zaradi večjega tveganja za krajo
29.01.2023 22:29

Ameriški lastniki vozil Kia in Hyundai imajo težave z zavarovanjem. Nekatere zavarovalnice jih zavračajo, saj naj bi obstajala večja nevarnost za krajo njihovih avtomobilov.

Urša Prosenjak

Pred časom so se na družabnih omrežjih pojavili posnetki, ki prikazujejo, da je avtomobile znamk Kia in Hyundai, narejene med leti 2011 in 2021, enostavno ukrasti. Stopnja tatvin teh avtov se je res v ZDA močno povečala, zato je policija pozvala k ukrepanju tako proizvajalca kot tudi lastnike. V državah Colorado in Missouri, kjer je tatvin največ, pa so večje zavarovalnice začele zavračati Kie in Hyundaie, nekatere zavarovalnice pa jim sicer niso obrnile hrbta, so pa občutno povišale premije.

V nekterih primerih so zavarovalničarji ukrep posplošili in razširili tudi na ostale, manj ranljive modele teh znamk. Eden izmed lastnikov, ki so to občutili na lastni koži, je razkril, da mu je trenutna zavarovalnica povišala premijo za 25 odstotkov, zato je povprašal še pri konkurenci. Izkazalo se je, da so druge zavarovalnice še dražje. Nobena izmed zavarovalnic pa ni upoštevala dejstva, da njegova Elantra ne spada med avtomobile s povečanim tveganjem za krajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija