Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Unikat za 70. obletnico
Bentley
Unikat za 70. obletnico
Unikat za 70. obletnico
26.01.2023 22:41

Bentley je v čast legendarnemu R-Type Continental iz leta 1953, ki je del Bentleyeve zgodovinske zbirke, izdelal unikatni primerek Continental GT Azure.

Urša Prosenjak

Bentley je decembra 1953 dostavil R-Type Continental s slonokoščeno barvo zunanjosti in rdečo notranjostjo dr. Rowlandu Gueninu v Švico. Leta 2001 je avto ponovno postal last proizvajalca, ki ga je popolnoma obnovil in uvrstil v svojo zgodovinsko zbirko.

Ujemajoči Continental GT Azure ima podobno barvno shemo, zunanjost je obarvana v odtenek Old English White, poudarki so sijoče kromirani, notranjost pa ima namesto rdečih sedeže iz usnja v rjavem odtenku Cricket Ball. Armaturna plošča je v obeh avtomobilih obdana z orehovim lesom.

Paket opreme Azure, ki ga je Bentley sicer uvedel lani, pomeni precejšen poudarek na udobju in razkošju. Prednji sedeži imajo funkcijo masaže s šestimi programi. Vsebuje tudi sistem Bentley Dynamic Ride z aktivnimi stabilizatorji, ki preprečujejo nagibanje avtomobila v ovinkih. Opcija Touring vključuje prilagodljivi tempomat, asistenco za vožnjo po voznem pasu, asistenco za promet in infrardeče kamere za prepoznavanje pešcev, kolesarjev ali živali, ki so zunaj snopa žarometov, vsebuje pa tudi head-up zaslon.

Bentley je R-Type Continental lansiral leta 1952. Imel je 4,6-litrski vrstni šestvaljnik s 114 kW. Prototip je v petih krogih uspel s povprečno hitrostjo 191,1 km/h prevoziti dirkališče Montlhery blizu Pariza. S tem je bil med najhitrejšimi štirisedežnimi vozili, ki so bili takrat na trgu. Do konca proizvodnje leta 1955 je bilo izdelanih le 208 primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija