Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Xpeng prihaja v štiri evropske države
Nove znamke
Xpeng prihaja v štiri evropske države
Xpeng prihaja v štiri evropske države
26.01.2023 21:42

Kitajski proizvajalec avtomobilov Xpeng bo s februarjem vstopil na evropski trg. Njegov prihod v štiri evropske države bo sovpadal s predstavitvijo dveh novih električnih modelov 3. februarja.

Urša Prosenjak

Xpeng je že pred časom oznanil svoje načrte za odprtje štirih prodajnih in servisnih centrov na ključnih evropskih trgih v letošnjem letu. Prva podružnica se bo odprla že februarja na Norveškem. Sledil bo center na Nizozemskem, ki naj bi bil dokončan prihodnji mesec, poslovati pa bo začel v drugi četrtini leta in bo Xpengova najpomembnejša evropska enota, ki bo služila tudi kot središče za rezervne dele, kar bo zmanjšalo čakalne dobe za evropske stranke.

Prodajna in servisna centra bosta še ne Švedskem in Danskem, vse enote pa bodo po zagotovilih Xpegna ponujale najboljšo možno uporabniško izkušnjo pred prodajo in po njej. Kasneje naj bi odprli še dodatne lokacije v teh državah, ki bodo omogočale boljšo pokritost trga.

Sicer pa je znamka v vseh štirih državah že lani odprla tako imenovane izkustvene poslovalnice, ki so privabile okoli pol milijona obiskovalcev, izvedenih pa je bilo 4.500 testnih voženj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo26.01.2023 23:55
Začenja se kitajski pohod...
alfafil27.01.2023 10:36
Kdaj bo pri nas?
Makaronar27.01.2023 11:30
Evropski kupec bo kitajca kupil samo, ce bo res poceni.
jjs27.01.2023 20:32
Makaronar, imaš prav. A to v glavnem velja za nas, entuziaste, ki beremo Avtomanijo. Prihajajoče generacije kupcev EV pa znamka in njen izvor eno figo brigata. Če bodo Kitajci znali šarmirati s kakšnimi privlačnimi novotarijami, tudi cena ne bo problem. Tako je bilo pred 30 leti s Korejci, ko so s svojimi novimi, ne prav poceni SUV-ji nagovorili mlajše in manj ortodoksne kupce, neobčutljive na izvor znamke. In tako bo s Kitajci, ko pošteno prodrejo.
IcEmAn27.01.2023 22:50
Pri mobilnih telefonih so kitajci kar fajn razturali v zadnjih letih. Bodo tradicionalni avtomobilski proizvajalci kr fajn švical prihodnja leta......
© Copyright 1999-2023 Avtomanija