Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Akio Tojoda ne bo več izvršni direktor Toyote
Japonska
Akio Tojoda ne bo več izvršni direktor Toyote
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.01.2023 16:41

Prvi mož japonske Toyote, vnuk ustanovitelja tovarne, se umika z vodilne funkcije v podjetju.

Artur Švarc

Zamenjal ga bo 53-letni Kodži Sato, do zdaj šef marketinga in znamke Lexus. 

"Dal bom vse od sebe. Nova ekipa bo transformacijo v podjetje za mobilnost in bo omogočila svobodo mobilnosti vsem ljudem," je ob napovedi menjave povedal Sato. 

Tojoda bo prevzel funkcijo predsednika uprave, kjer bo zamenjal Takešija Učijamado, ki velja tudi za očeta modela Prius. Menjave na vrhu morajo potrditi še delničarji, je pa Toyoda povedal, da se je za spremembo odločil, ko se je Učijamada odločil odstopiti z vrha. Toyoda je postal izvršni direktor Toyote 2009, menjava pa se bo uradno zgodila 1. aprila letos.

"Mislim, da je najboljši način za nadaljne spremembe, da postanem predsednik uprave v znak podpore novemu predsedniku. Zadnjih 13 let je bila borba za preživetje dan za dnem, tako se tudi počutim."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo26.01.2023 23:57
Bi bilo za Toyoto bolje, da se umakne v penzijo in odseli daleč stran.
alexevo27.01.2023 08:33
Zakaj že? Lahko da ne vem cele zgodbe, ampak laičen pogled na zadnje izdelke iz Toyote mi ne vzbuja nekega strahu. Avtomobili so lepi, kakovostni tudi ne dvomim da so, poleg tega pa je Akio veliko vlagal tudi v razvoj avtomoto športa in ima jajca, da v današnjem svetu "pussy-jev, lansira tudi športne serijske avtomobile, npr GR Yaris. Morda kdo še vedno ni prebavil sodelovanja z BMW pri Supri, ampak to je že druga zgodba :)
© Copyright 1999-2022 Avtomanija