Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Activesphere še zadnjič pred razkritjem
Audi
Activesphere še zadnjič pred razkritjem
Activesphere še zadnjič pred razkritjem
25.01.2023 02:11

Audi je objavil še zadnji napovednik pred skorajšnjim razkritjem koncepta activesphere.

Urša Prosenjak

Avto, ki bo po Audijevih zagotovilih »redefiniral izkušnjo quattro«, je po objavljenih slikah sodeč eleganten terenec, zelo verjetno pa bo imel štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema, na kar nakazujejo grobe terenske pnevmatike in obloge karoserije.

Tehničnih podatkov Audi še ne izdaja, ponuja pa pogled na široko zadnjo šipo in svetlobno letev čez celotno širino avta, ki se zaključi v zadnjih lučeh s pikseliziranim vzorcem, ki ga opazimo tudi v žarometih, nadaljuje pa se še v notranjosti, kjer je enak vzorec na pravokotnam volanu. Pogled v notranjost razkriva minimalistično estetiko in nobenih vidnih merilnikov, kar je verjetno namig na funkcijo avtonomne vožnje, ki je vodilna lastnost Audijevih konceptov v tej seriji. Opazimo lahko tudi, da so tradicionalna stranska ogledala zamenjale kamere.

Audi opisuje novi koncept kot zagotavljanje ultimativne svobode in je popoln sopotnik za drzne pustolovščine v naravi. Sicer ni predviden za serijsko proizvodnjo, lahko pa ponuja vpogled v Audijeve načrte za električno različico modela A6.

Activesphere bo četrti in zadnji v seriji konceptov sphere. Prvi trije so grandsphere, skysphere in urbansphere, ravno prihajajoči koncept pa naj bi bil najvznemirljivejši.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Sledge_Hammer25.01.2023 12:07
Zakaj vsi te kamere tlačijo na mesto kjer so zdaj vzvratna ogledala? Zakaj kamere enostavno ne dajo na zadnji del avtomobila? Itak ima večina tudi stranske kamere, ki jih lahko uporabijo za mrtvi kot.
klemens25.01.2023 19:22
Sledge Hammer, tudi jaz tega ne štekam. Edino zaradi špricajoče umazanije, ki se zadaj vrtinči in bolj posvinja avto bi pomislil...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija