Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V njem se vozi tudi Tina Maze
Prenova: DS 7
V njem se vozi tudi Tina Maze
V njem se vozi tudi Tina Maze
25.01.2023 00:14

Znamka DS Automobiles na slovenske ceste pošilja osveženega križanca, ki v ponudbi še vedno ohranja dizelski motor, hkrati pa je ta dobil še nov zmogljiv priključno-hibridni pogon z 265 kilovati moči.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Veliki DS-ov križanec, ki je na slovenskem ceste prvič zapeljal v letu 2020, je bil sredi lanskega leta prenovljen, zdaj pa so iz francoske tovarne (Mulhouse) v Ljubljano prispeli prvi primerki. Najbolj opazna sprememba je na sprednjem delu, kjer so mu oblikovalci narisali nove LED dnevne luči in izboljšali vsebino glavnih svetil. Matrični LED žarometi imajo skupno 84 LED diod, s čimer se precej izboljšuje osvetljeno polje med nočno vožnjo, hkrati pa ti zmorejo samodejno uravnavati svetlobni snop. Na zadnjem delu je opaziti novo grafiko zadnjih luči in spremenjen napis. Zdaj na njem ne bo več napisa DS7 Crossback, pač pa DS Automobiles. V ponudbi sta tudi dve novi zunanji barvi, siva Saphire in modra Laque.

V njem se vozi tudi Tina Maze

Urejena in premijska potniška kabina je pridobila številne nove materiale, ohranila pa znano zasnovo voznikovega delovnega okolja. Udobju in prostornosti na prvi pogled ne gre oporekati. Obenem je armaturna plošča bogatejša za nov multimedijski vmesnik Iris. V okviru 12-palčnega zaslona na dotik, velja izpostaviti zmogljivejše delovanje strojne opreme, nova je grafika, na voljo je 3D prikaz navigacije in možnost glasovnega upravljanja. Pri slednjem je zanimivo, da se pogovor z umetno inteligenco začne z Ok, Iris. Če to obrnemo, dobimo Siri, ki ima izvor pri ameriškemu gigantu Apple.

V njem se vozi tudi Tina Maze

Motorna paleta modela DS 7 še vedno vsebuje dizelski 96 kilovatni motor z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, čeprav bo največ poudarka namenjenega ponudbi priključnih hibridov. Na voljo so trije z enako tehnično osnovo. Torej, 1,6-litrski turbo bencinski motor, dodatno pa je vgrajen še električni motor oziroma dva, pri vseh treh verzijah pa velja izpostaviti izboljšano kapaciteto baterije (14,2 kWh), s pomočjo katere uporabniki lahko na električni način prevozijo med 57 in 65 kilometri. Izvedba s 165 kilovati sistemske moči ima pogon speljan le na sprednji kolesni par, tista z 221 kilovati ima na zadnji osi dodatno pogonsko enoto in pogon na vsa štiri kolesa. Novost v ponudbi je različica s 265 kilovati sistemske moči in s pogonom 4x4. Prav takšnega zdaj vozi naša nekdanja uspešna smučarka Tina Maze. Slednja, ki letno prevozi veliko kilometrov, je postala ambasadorka omenjene francoske avtomobilske znamke. Pri DS-u pravijo, da se najboljše združuje z najboljšim.

V njem se vozi tudi Tina Maze

V lanskem letu so slabo polovico prodaje tega modela predstavljali prav priključni hibridi, letos pa bo ta delež še višji. Na cenik so po novem uvrstili še dva nova paketa opreme, vstopnega Bastille in najbogatejšega Opera. Cene za prenovljenega DS 7 se gibljejo od 39.600 do 70.850 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
91125.01.2023 07:35
Bravo Tina, lep in odličen avto.
alfafil25.01.2023 19:05
Vozi to kar dobi od sponzorja ;)
Pragmatik25.01.2023 19:26
Meni je pomemben kriterij pri nabavi avta (kupujem samo nove) tudi ohranjanje vrednosti. In tale pri tem kriteriju ne dobi nobene točke.....
thunderbolt25.01.2023 20:44
Vsaka premium znamka je slaba pri ohranjanju vrednosti, DS pa verjetno se toliko slabse.
matt025.01.2023 21:38
Ja, če kupiš avto, zato da ga enkrat prodaš, potem DS in tudi ostale "premijske" znamke hitro odpadejo, ker preprosto preveč zgubiš prehitro.
klemens26.01.2023 00:19
Fajn avto, moti me kabel. Tini ga bodo verjetno zamenjali po letu dni. Izguba vrednosti, po 10 letih itak noben ni več vreden kot nekaj eur. Cenejši kot je nov, manj bo zgubil, pa ne govorim o odstotkih. Pri današnji inflaciji, pa ga po dveh letih prodaš za več, kot si ga kupil.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija