Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nesoglasja odnesla glavnega Volkswagnovega oblikovalca
Premestitev
Nesoglasja odnesla glavnega Volkswagnovega oblikovalca
Nesoglasja odnesla glavnega Volkswagnovega oblikovalca
24.01.2023 00:30

Novinarji nemškega Automobilwoche so razkrili, da se v nekaj dneh pri Volkswagnu pripravlja zamenjava na poziciji glavnega oblikovalca.

Peter Pirkovič

S prvim februarjem bo krmilo oblikovanja za Volkswagnove avtomobile prevzel Andreas Mindt, dosedanji šef oblikovalcev pri Bentleyju, trenutno še aktualnemu šefu, Slovaku Jozefu Kabanu, pa naj bi znotraj skupine našli nove zadolžitve. Kaban, ki je kariero začel pri Bugattiju in Audiju, med leti 2008 in 2017 skrbel za obliko vseh novih Škod, vmes za nekaj let skočil službovat k Bavarcem in se sredi leta 2020 vrnil v koncern Volkswagen, naj bi padel v nemilost pri šefu Volkswagna Thomasu Schaferju. Ta ni bil navdušen nad nekaterimi Kabanovimi oblikovalskimi idejami, predvsem pri konceptu ID Life, ki bo čez nekaj let predstavljal vstopnega električarja, prav tako pa se Schafer ni strinjal s podobo Volkswagnovega paradnega električarja Trinity. Za oba omenjena modela je že odredil spremembo oblike. Uradna napoved zamenjave sledi v kratkem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs24.01.2023 17:15
Meni pa ravno oblika ID.Life deluje najbolj harmonično, +/-design statement. Vsi drugi ID-ji za moj okus predolgočasni, z nedorečenimi oblikami in prisiljeno valovitimi bočnimi linijami, ne izžarevajo ne vem kakšne kakovosti. .
macolar24.01.2023 19:26
Se mi zdi da so pri Seatu, Cupri in Škodi ves čas sledili času, medtem ko je VW ostal kot ladja brez jader sredi oceana.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija