Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi serijski Mustang GT gre na dobrodelno dražbo
Ford
Prvi serijski Mustang GT gre na dobrodelno dražbo
Prvi serijski Mustang GT gre na dobrodelno dražbo
23.01.2023 22:39

Izkupiček bo namenjen raziskavam diabetesa.

Urša Prosenjak

Ford bo prvi primerek serijskega Mustanga GT za modelno leto 2024 prodal na dražbi, ki jo tradicionalno konec januarja organizira dražbena hiša Barrett-Jackson. Izkupiček bodo podarili organizaciji JDRF, ki je vodilna svetovna organizacija za raziskave in osveščanje o diabetesu tipa 1.

V zadnjih letih je Ford na dobrodelnih dražbah prodal tudi prvi izdelan primerek modelov Mustang Shelby GT500, Mustang Mach 1 in Mustang Bullitt.

»Ford že vrsto let podpira dobrodelne organizacije z Barret-Jacksonovimi dražbami in veseli nas, da lahko ponudimo najnovejšega Mustanga GT v podporo raziskavam diabetesa,« je povedal vodja marketinga za Mustang Jim Owens. »Sedma generacija je naš najzmogljivejši Mustang GT doslej in kupec ne bo le podprl dober namen, pač pa bo tudi postal lastnik povsem prvega primerka tega novega modela.«

Dražitelj, ki bo ponudil največ, bo lahko izbral katerokoli standardno različico, kar pomeni ročni ali avtomatski menjalnik, eno izmed 11 različnih barv, 18- do 20-palčna platišča in Brembo zavore v črni, rdeči ali modri barvi.

Novi Mustang GT ima prenovljen petlitrski Coyote V8 motor z močjo 480 konjev v standardni izvedbi. Z opcijskim izpušnim sistemom z aktivnimi ventili dobi dodatnih 6 konjev moči in postane najzmogljivejši serijski Mustang GT v zgodovini.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija