Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Revoz ima zagotovljeno prihodnost v skupini Renault
Dobre novice
Revoz ima zagotovljeno prihodnost v skupini Renault
Revoz ima zagotovljeno prihodnost v skupini Renault
22.11.2022 13:03

Novomeška tovarna avtomobilov bo za Francoze še naprej pomemben člen v novi strategiji. Tako so sporočili iz Pariza.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Po mesecih negotovosti je zdaj jasna prihodnost slovenske avtomobilske tovarne, ki je v lasti skupine Renault. Namreč, v zadnjem letu se avtomobilski proizvajalec sooča z obsežno fazo prestrukturiranja. Ta je prinesla številne spremembe v poslovanju, kar je med drugim pomenilo tudi odpuščanje presežnih delavcev po vsem svetu, vselej pa je bilo odprto vprašanje, kaj se bo zgodilo z novomeškim Revozom.

V intervjuju za Delo je minister za infrastrukturo Matjaž Han povedal, da jih je pariška uprava Renaulta pred kratkim seznanila, da je Revoz vključen v njihovo novo strategijo. Ta obsega delitev njihovega posla na pet različnih podjetij (Ampere, Alpine, Mobilize, Future Is Neutral in Power), ki bodo ustvarjala novo identiteto skupine Renault v naslednjem desetletju. In prav pod Power po novem spada tudi Revoz, kjer se bo tudi v prihodnje izvajala tradicionalna dejavnost skupine. To pomeni razvoj novih vozil (Renault, Dacia in gospodarska vozila Renault) s termičnimi oziroma hibridnimi motorji. 

S preobrazbo skupine Renault je tesno povezana tudi kitajska znamka Geely, s katero si Francozi denimo delijo podjetje za razvoj klasičnih motorjev, kar bi utegnilo pomeniti, da bi se tu lahko sestavljal tudi kateri izmed modelov, ki jih na evropskih cestah ne bomo videli. Menda so v zadnjem času Kitajci kar redni gostje v Revozovi tovarni. Pri Renaultu so mnenja, da ne glede na porast ponudbe električnih vozil, imajo vozila s klasičnimi motorji izven Evrope še vedno veliko poslovnega potenciala. Največ v južnem delu Amerike, Indiji, Južni Koreji in Severni Afriki. Prodaja osebnih avtomobilov s termičnimi in hibridnimi motorji se bo med leti 2022 in 2030 v povprečju v povprečju krepila za dva odstotka na leto. 

Trenutno je v tovarni v Novem Mestu vzpostavljena le ena delovna izmena, ki sestavi okrog 330 vozil dnevno. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija