Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ferrarijev hiperšportnik se vrača v Le Mans
Premiera: Ferrari 499P Le Mans
Ferrarijev hiperšportnik se vrača v Le Mans
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.10.2022 12:52

Po pol stoletja se Ferrari vrača na velika vrata v WEC.

Artur Švarc Ferrari, Andrej Vrh

Dirkalnik nosi oznako 499P v skladu s tradicijo poimenovanja. 499 pomeni prostornino vsakega od valjev v motorju, P pa prototip. Srce avtomobila pa je 3-litrski V6 s parom turbo polnilnikov.

Čeprav ima motor enako 120-stopinjsko arhitekturo kot tisti v 296 GTB in GT3, Ferrari pravi, da to ni ista zasnova. Ferdinando Cannizzo, ki je na čelu Ferrari Attivita Sportive oddelka, je povedal, da gre za drugačen pristop in da so izbrali V6 zaradi teže in velikosti.

Ferrarijev hiperšportnik se vrača v Le Mans

Motor, ki je postavljen sredinsko, proizvaja 500 kW (680 KM), pomaga pa mu še 200-kilovatni elektromotor, ki se napaja iz 900-voltne baterije iz dirkalnika F1. Moč se prenaša na sedemstopenjski sekvenčni menjalnik. Avto so včeraj pokazali na Ferrari Finali Mondiali v Imoli, kjer imamo tudi Avtomanija Away Team (reportažo pričakujte danes zvečer), odet pa je v tradicionalno rdečo barvo z rumenimi poudarki  kot 312PB iz zgodnjih sedemdesetih. 

Dirkalnika bosta nosila številki #50 in #51, prva je tudi število let, odkar je Ferrari kot ekipa nazadnje nastopil v Le Mansu. 

499P je naredil več kot 12 tisoč testnih kilometrov in bo homologiran do konca leta. Prvič bo na stezi marca prihodnje leto na 1000 milj Sebringa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija