Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi električni kralj
Premiera: Rolls-Royce Spectre
Prvi električni kralj
Prvi električni kralj
18.10.2022 20:15

Kljub temu, da je Rolls-Royce nekoč trdil, da jih elektrika ne zanima, naj bi že od 2030 izdelovali le električne modele.

Artur Švarc

Cela zgodba o elektrifikaciji se začenja z modelom Spectre, ki je postavljen na enako platformo kot Phantom in je v bistvu njegov kupejevski električni sorodnik. Platforma Luxury je narejena iz aluminija in je luč sveta ugledala z osmo generacijo Phantoma, zdaj pa je bila prirejena za elektriko.

 

Britanci iz Goodwooda niso razkrili kapacitete baterije, o pa avto po WLTP dosegel 520 kilometrov in premore 430 kW in 900 Nm.

Tovarna je za prvi električni avto porabila kar 2,5 milijona testnih kilometrov, kar je daleč največ do zdaj. Avto v dolžino meri 5,45 metra in je širok dva metra, kljub temu, da je »tih«, ne bo neopažen. Spectre je težji od Phantoma in ima skoraj 3000 kilogramov. Maska je osvetljena z 22 diodami, lightshow pa se nadaljuje tudi v notranjosti – Spectre je prvi RR, ki nima le Starlight stropa, pač pa tudi vrata, z dodatnimi kar 4796 diodami

Na testiranjih so izdatno pozornost posvetili zvočni izolaciji, zato je Spectre najbolj tih Rolls do zdaj, tudi ob dejstvu, da je avto obut v do zdaj največja, kar 23-palčlna kolesa. Za gladko vožnjo dodatno poskrbi še izboljšani sistem podvozja Planar. Avto bodo prvi kupci dobili čez eno leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija