Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Giulia stare dobe na osnovi Giulije nove dobe
Predelave
Giulia stare dobe na osnovi Giulije nove dobe
Giulia stare dobe na osnovi Giulije nove dobe
12.07.2022 13:42

Torinski mojstri iz podjetja ErreErre Fuoriserie so prejšnji vikend predstavili zelo zanimiv projekt predelave Alfe Giulia Quadrifoglio.

Artur Švarc

Legendarna Giulia praznuje 60. rojstni dan, italijanska firma ErreErre Fuoriserie pa je v čast tej legendarni Alfi naredila predelavo, ki nas vrača v 60. leta in zlato dobo italijanske avtoindustrije. Giulia Typo 105 je luč sveta ugledala 1962 in je s tekočih trakov prihajala naslednjih 16 let vse do 1978, prepoznavna pa je bila po svojem škatlastem videzu.

Predelavo so prvič pokazali minuli vikend na Concorso d Eleganza auto di epoca Poltu Quatu Classic na Sardiniji. Čeprav je podjetje šele načrtovalo uradno premiero, so fotografije z dogodka preplavile socialana omrežja in alfistične skupine. Ampak če njihov izdelek natančne pogledate, je med zadnjo in sprednjo šipo povsem prepoznaven in seveda - osnova je aktualna generacija Giulije in to Quadrifoglio s 510 KM. Avto so slekli do gole školjke in pobrali vse zunanje površine, ostalo je podvozje, notranjost in motor. Ker so potem namestili novo zunanjost iz karbona, je končni rezultat kar 200 kilogramov lažja Giulia, kar pomeni pospeške precej pod štirimi sekundami.

Retro Giulia ne bo omejena serija, pač pa ga bodo izdelovali po naročilu - kupec bo prispeval svojo aktualno Giulio Quadrifoglio (rabljenim lepo raste cena) in dodal še 250 tisoč evrov (popust za prve kupce znaša 75 tisoč evrov), kar pomeni, da jih prav veliko na cesti ne bomo videli. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija