Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Giulia iz preteklosti z Giulio sedanjosti
Emilia GT Veloce
Giulia iz preteklosti z Giulio sedanjosti
Giulia iz preteklosti z Giulio sedanjosti
26.06.2022 00:05

Nemški Emilia Auto pripravlja ekstremen restomod – klasični kupe Giulia GT bo dobil motor iz aktualne Giulie Q, previt na 540 konjev.

Artur Švarc

Čeprav se sliši Emilia Auto precej italijansko, gre za nemško predelovalsko firmo, ki je jeseni napovedala restomod na osnovi Giulie GT, tu pa so zdaj prve CGI slike, ki kažejo, da fantje niso gledali Netflixa, pač pa so resno zagrizli v delo.

Na osnovi Giulie GT ima predelava spremenjen motorni pokrov, nova vzvratna ogledala, nova kolesa in je podaljšana za pet centimetrov spredaj, da lahko sprejme dva intercoolerja biturbo V6 motorja. Točno tega! Iz Giulie Q so vzeli 2,9-litrski V6 biturbo s 510 konji in ga navili na 540 kot jih ima Giulia GTA.

Emilia GT Veloce ima 1250 kilogramov, kar je več kot originalna klasika. V bistvu je celotna karoserija postavljena na novo šasijo z novo notranjostjo, kjer najdemo 8,8-palčni infotainment, aktualne Giulijine merilnike, klimatsko napravo in električno nastavljiva ogledala.

Emilia Auto omenja, da so imeli kar nekaj proizvodnih težav v teh čudnih časih, a upajo, da bodo prvi GT Veloce dobavili že konec tega leta. Mesečno nameravajo sestaviti 1 ali 2 primerka. In cena? Ah, malenkost, le 400 tisočakov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija