Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Končni cilj: ogljično nevtralna dobavna veriga
Mazda
Končni cilj: ogljično nevtralna dobavna veriga
Končni cilj: ogljično nevtralna dobavna veriga
06.06.2022 19:40

Mazda se zavezuje, da bodo njihove tovarne po vsem svetu postale ogljično nevtralne do leta 2035, celotna dobavna veriga pa do leta 2050.

Urša Prosenjak

Pri Mazdi verjamejo, da je ključna odgovornost vseh proizvajalcev avtomobilov njihova vloga v boju proti globalnemu segrevanju z zmanjševanjem emisij CO2 na vsakem koraku proizvodnje vozil, vključno s proizvodnjo, transportom, uporabo vozil in recikliranjem. Zaradi tega je podjetje aktivno vključeno v več pobud za ogljično nevtralnost.

Da bi do leta 2035 dosegli ogljično nevtralnost v Mazdinih tovarnah po vsem svetu, bo Mazda še naprej tesno sodelovala s svojimi partnerji in se osredotočala na tri področja: varčevanje z energijo, prehod na obnovljive vire energije in uporaba ogljično nevtralnih goriv za notranji transport.

Prvo področje se osredotoča na prizadevanja za varčevanje z energijo med proizvodnim procesom vozil. To vključuje zmanjšanje toplotne energije z razvojem barv, ki se strdijo pri nižjih temperaturah, in izboljšanje učinkovitosti pretvorbe energije z optimizacijo tehnologije obdelave.

Pri prehodu na obnovljive vire energije bo Mazda tudi prispevala k rasti gospodarstva lokalnih skupnosti, v katerih se nahajajo tovarne, razmišljajo pa tudi o različnih oblikah dekarbonizacije, kot je proizvodnja nizkoogljične ali brezogljične električne energije v svojih tovarnah in nabavljanje električne energije od dobaviteljev obnovljivih virov energije.

Za uvedbo ogljično nevtralnih goriv se je Mazda povezala s Svetom za avtomobilsko, akademsko in vladno sodelovanje Hirošime, ki spodbuja praktično uporabo biogoriv naslednje generacije.

Mazda bo izkoristila pobude, ki se izvajajo na Japonskem, in jih uporabila kot osnovo za izvajanje optimalnega pristopa za katero koli tovarno zunaj Japonske, kar naj bi s postopnimi a vztrajnimi koraki do leta 2050 pripeljalo do ogljično nevtralne dobavne verige.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija