Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen
Posebna predelava BMW R18
Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen
Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen
31.03.2022 11:22

Kjer je volja, je tudi pot, pravi star pregovor. To se je vnovič pokazalo ob nesrečni zgodbi mlade športnice, ki je po hudi poškodbi glave ostala odvisna od drugih. BMW Motorrad je v sodelovanju z Dream Machine in Akrapovičem predstavil prav posebno predelavo motocikla, ki bo podlaga za zbiranje finančnih sredstev za njeno rehabilitacijo in novo življenje.

Peter Pirkovič Žiga Intihar/BMW

Maja lansko leto je Lana Nina Markelj v Avstriji nesrečno padla s kolesom, nakar jo je povozil še avto, pri tem pa je utrpela hude poškodbe glave. Danes je Lana odvisna od pomoči drugih, zato so pri slovenski izpostavi BMW Motorrad sklenili, da ji na nek način priskočijo na pomoč. Nenazadnje je bila Lana občasno del njihove ekipe. In tako je nastal projekt Empathy, ki ga predstavlja po meri izdelan motocikel BMW R18. Gre za popolni unikat, za predelavo katerega stojijo mojstri iz podjetja Dream Machine in Akrapovič.

Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen

Motociklistični oddelek BMW-ja je v ta namen doniral osnovo, to pomeni model R18, ki so ga v dveh mesecih in pol spremenili v popoln unikat, jasno, z ustrezno homologacijo, da se ta lahko vozi po cestah. Izpostaviti velja dvodelno posodo za gorivo, oplemeniteno s karbonskim pokrovom in bočnimi oplatami, novo zasnovana je tudi karbonska zaščita sprednjega dela agregata, pa sprednji in zadnji blatnik z zavorno LED lučjo ter smerniki znamke Kellerman. Dodana so platišča znamke TTS, novi so sedeži, sprednja maska z LED žarometom, bočni nosilec registrske tablice ter krmilo, drugačna so tudi vzvratna ogledala. Izpušni sistem je unikatno dela podjetja Akrapovič, ki z zvočno kuliso poskrbi za nezmotljiv globok zvok dvovaljnika. Posebnost motocikla in kot pika na i je svetleč napis Empathy na bloku agregata, ki celotnemu motociklu daje poseben pečat in atraktiven izgled.

Izkupiček od prodaje izdelkov bo preko neprofitnega društva Never Give Up namenjen za rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev za prejemnico donacije.

 

 

 

Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen

Samo Trpin, direktor BMW Motorrad Slovenija, je z ekipo vložil veliko časa in sredstev, da se je projekt Empathy uresničil: “ Ideja o pomoči se je porodila, takoj ko smo maja 2021 slišali za nesrečo s kolesom Lane Nine. Ko smo spremljali njeno zgodbo, kako na novo gradi svoje življenje, se je porodila nadgradnja naše ideje – da tudi mi iz nečesa tako imenitnega, kot je motocikel BMW R18, sestavimo nekaj drugačnega, tako kot svoje življenje sestavlja Lana Nina.« Na novo zgrajeni motocikel so v BMW Motorrad Slovenija povezali v projekt Empathy. Z njim želi BMW Slovenija spodbuditi skrb za sočloveka v najtežjih trenutkih.

 

 

Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen

Bi želeli prispevati?

BMW R18 Empathy zaradi zapletenih pravnih postopkov znotraj skupine BMW ne bo na voljo za dražbo, bo pa zato potoval po Sloveniji in spodbujal k nakupu izdelkov istoimenske kolekcije. Izdelki z znamko Empathy, ki jih je mogoče kupiti in s tem prispevati sredstva za dobrodelni namen, so: moški in ženski pulover s kapuco (30 €), moška in ženska majica s kratkimi rokavi (10 €), kapa (15 €) in obesek za ključe (5 €). Izdelki so na voljo za naročilo preko društva Never Give Up po elektronski pošti matej@nevergiveup.si. V prihodnje bodo izdelki na voljo tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih BMW Motorrad, in sicer BMW Avtoval Grosuplje, BMW Selmar Celje in BMW Selmar Maribor.

Izdelan v Sloveniji za dobrodelen namen

Prodaja izdelkov bo obenem potekala na dogodkih, kjer se bo predstavljal na novo zgrajeni model R18 Empathy, in sicer med 7. in 10. 5. ter 13. in 15. 5. 2022, prvič pa že v sklopu dogodka BMW Arena na Pokljuki med 30. marcem in 10. aprilom 2022. Projekt pa bo dobil tudi mednarodno razsežnost, saj bo motocikel R18 Empathy predstavljen na Pure&Crafted festivalu 1. julija in mednarodnih dnevih BMW Motorrad 2. in 3. julija 2022 v Berlinu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija