Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Obujena ikona za milijon dolarjev
Singerjeva erotika
Obujena ikona za milijon dolarjev
Obujena ikona za milijon dolarjev
10.02.2022 11:05

V čast Porscheju 930 so pri kalifornijskemu predelovalcu javnosti predstavili vrhunski projekt, za katerega so že našli 70 kupcev. Cena se bo najverjetneje gibala okrog milijona ameriških dolarjev. Prvič ga v živo vidimo na junijskem festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Peter Pirkovič

Pri Singerju so v zadnjih letih izdelali ogromno zanimivih predelav, zadnji na seznamu samostojnih projektov pa je Singer Turbo Study. Navdih zanj so našli v ikoni iz leta 1975. Kot pravi lastnik in ustanovitelj podjetja Singer Vehicle Design, Rob Dickinson (bratranec pevca zasedbe Iron Maiden), so s Porschejevim modelom iz leta 1975 enaka le vrata, vse ostalo je spremenjeno. Velja omeniti, da je celotna karoserija izdelana iz ogljikovih vlaken, sprednji odbijač je bolj izrazit, meglenke so vgrajene v ohišje in niso pritrjene na masko, oblikovno so spremenili ohišja vzvratnih ogledal, medtem ko so na značilno razširjenih bokih še povečali odprtine za zrak, zadek pa zaključili z velikim krilcem.

Obujena ikona za milijon dolarjev

Veliko truda so vložili tudi v razvoj potniške kabine, čeprav v njej prevladuje čista klasika s poudarkom na prestižu in uporabnosti. Ne manjkajo številni vložki lesa, ogrevani športni sedeži so odeti v usnje, nov je volan, vgrajeno je zmogljivo ozvočenje, pozabili pa niso niti na prostor za mobilnik, ki zmore ponujati induktivno polnjenje. V zadku je nameščen 3,8-litrski šestvaljnik s turbopolnilnikoma, ki razvija kar 330 kilovatov (450 KM), moč pa na zadnja kolesa prenaša šeststopenjski ročni menjalnik. Podvozje je iz Porscheja 964. Skratka, zabava na cesti je zagotovljena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija