Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dvonadstropneži po naših tirih tudi do 160 km/h
Novi potniški vlaki
Dvonadstropneži po naših tirih tudi do 160 km/h
Dvonadstropneži po naših tirih tudi do 160 km/h
14.01.2022 14:01

Z današnjim dnem je svojo prvo redno linijo odpeljal nov Stadlerjev dvonadstropni električni vlak. Skupno jih bo po naših tirih vozilo deset.

Urednistvo

Vlaki z oznako Kiss, švicarskega proizvajalca, prinašajo potnikom več udobja in funkcionalnosti. Kot so zapisali pri Slovenskih železnicah, omogočajo hitrejše pospeševanje in dosegajo lahko potovalno hitrost do 160 km/h. Obenem velja izpostaviti, da so ti prilagojeni gibalno oviranim osebam – vsi vlaki namreč imajo izvlečno stopnico in dodatno mobilno klančino za invalidski voziček, del njih pa je še sodoben potniški informacijski sistem, ki je prilagojen tudi slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim potnikom. Sedeži so opremljeni z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav, na voljo je brezplačen Wi-Fi signal, dodatno pa ta nudi več prostora za prevoz koles.

V letošnjem letu bo na naših tirih skupno 52 novih potniških vlakov. Od tega bo 21 enopodnih električnih vlakov Flirt, 10 dvopodnih (dvonadstropnih) električnih vlakov Kiss ter 21 enopodnih dizelskih vlakov Flirt.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija