Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Med vzletom letalo zbilo dve kravi
Bangladeš
Med vzletom letalo zbilo dve kravi
Med vzletom letalo zbilo dve kravi
03.12.2021 07:45

Na tem svetu je mogoče prav vse - in živali na cesti ne zbijajo le avtomobili.

Artur Švarc

Zgodilo se je pred nekaj dnevi v Bangladešu, natančneje 30. novembra, ko je let BG-348 družbe Biman Bangladeš letelo na kratkem letu med Cox's Bazarjem in prestolnico Dhako. Na krovu je bilo 94 potnikov in šest članov posadke. Po uri in pol zamude je Boenig 737 ob šestih popoldne vendarle zapeljal na stezo. Letalo je normalno pospeševalo po stezi in se tudi dvignilo, točno takrat pa je z desnim krilom in podvozjem zadelo - reci in piši - dve kravi, ki sta tavali po stezi. 

Pilot je uspešno poletel in takoj prijavil trčenje, hkrati pa se je odločil nadaljevati let, le na nižji višini od namenjene, na 3300 metrih. Po uri in pol je letalo brez težav pristalo v Dhaki, kjer so ga začeli pregledovati in po dveh dneh je 10 let staro letalo spet poletelo. Kar pa se krav tiče - nista preživeli.

V teh krajih zvečer živali pogosto zatavajo na asfaltne površine, ki so ogrete in toplejše od okolice. Kako sta kravi vstopili na letališče, pa je stvar varovanja letališča in pristojnih služb.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija