Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Območje umirjenega prometa na območju celotne prestolnice
Velika Britanija
Območje umirjenega prometa na območju celotne prestolnice
Območje umirjenega prometa na območju celotne prestolnice
22.11.2021 00:55

V Londonu se obeta splošna omejitev hitrosti na 30 km/h že do leta 2024.

Urša Prosenjak

Organizacija Transport for London (TfL) želi povečati varnost prometa v britanski prestolnici z uvedbo »cone 30« v celotnem mestu. Najvišja dovoljena hitrost na kar 225 kilometrih cest bi bila tako 30 km/h.

Na londonskih ulicah je v lanskem letu umrlo 96 oseb, 2974 pa se jih je huje poškodovalo. Čeprav se je število smrtnih žrtev za 52 odstotkov zmanjšalo v primerjavi s povprečjem obdobja med leti 2005 in 2009, pa je še vedno večje od mestnega načrta za zmanjšanje števila smrtnih žrtev do leta 2041 Vision Zero.

Metropolitanska policija bo obenem poostrila izvajanje ukrepov za izboljšanje prometne varnosti, policisti bodo dobili novo tehnologijo in morda tudi več pooblastil.

Organizacija TfL poudarja, da so ukrepi nujni, ker je strožja omejitev hitrosti najpomembnejše, kar se lahko ukrene za povečanje prometne varnosti. »Vsaka smrt ali resna poškodba na londonskih cestah je tragedija za svojce. Ne morem sprejeti, da so ti strašni incidenti neizogibni, zato se tako intenzivno zavzemam za pospešitev nečesa, na čemer smo že dolgo delali, da bi zmanjšali število smrtnih žrtev na naših cestah,« je dejal župan Sadiq Khan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija