Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lada iz džungle
Bilo je nekoč v Rusiji
Lada iz džungle
Lada iz džungle
15.11.2021 00:53

Avto, ki ga je pripravila Lada med 1997 in 2003 je bil pravzaprav prvi kompaktni kombilimuzinski SUV, daleč pred časi Capturja in današnjih prodajnih uspešnic.

Artur Švarc

V Rusiji je vse mogoče, pa je bilo tudi to. Lada Tarzan je bil maloserijski avto, narejenih naj bi bilo okoli 300 primerkov, ki je bil poskus Lade narediti alternativo desetletja popularni in kockasti Nivi. Inženirji so preprosto združili karoserijo Samare in podvozje Nive. Vozilce je imelo 1,7-litrski motor s 60 kW in štirikolesni pogon s tremi diferenciali. Kot Niva je imel tudi Tarzan reduktor in zaporo sredinskega diferenciala, vsa štiri kolesa so imela diskaste zavore in 15-palčna lita platišča.

Zunanjost pa… Ni vredno besed, Dizajn je podpisal DeCon in ni nič posebnega, prej obilica kiča. Osnova je trivratna Samara z zaščitno plastiko in drugačnimi odbijači, vse skupaj pa je seveda precej dlje od tal kot običajna Samara. Notranjost je bila praktično enaka kot pri Samari, le z dodatnimi ročicami za reduktor in zaporo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija