Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bo kmalu Siri sama presodila, da potrebujemo pomoč?
Apple
Bo kmalu Siri sama presodila, da potrebujemo pomoč?
Bo kmalu Siri sama presodila, da potrebujemo pomoč?
04.11.2021 00:09

Apple razvija tehnologijo, ki bo sama poklicala pomoč v primeru prometne nesreče.

Urša Prosenjak

Po poročanju The Wall Street Journal naj bi Apple že prihodnje leto v svoje naprave začel vgrajevati tehnologijo zaznave trčenja. Tehnologija bo uporabljala senzorje gibanja, ki bodo zaznali nenadne spremembe težnosti, pospeška in ustavitve. To so namreč značilnosti dogajanja pri trčenju in ob njihovi zaznavi bo naprava avtomatsko poklicala številko za pomoč v sili.

Sistem ima na tej točki teoretično pomanjkljivost, saj lahko vodi do lažnih klicev v sili, ki bi bili posledica drugih podobnih premikov, ne pa prometne nesreče, to pa bi privedlo do preobremenjenosti sistema intervencijskih služb.

Da bi se funkcija avtomatskega klicanja pomoči čimbolj dodelala in optimizirala, potekajo že dalj časa obsežna testiranja tehnologije s pomočjo anonimnih podatkov uporabnikov iPhonov in Applovih pametnih ur.

Doslej je Apple na ta način zaznal že več kot 10 milijonov domnevnih trčenj, med njimi je bilo več kot 50.000 takšnih, ki jim je nato sledil klic na številko za nujno pomoč. S podatki želi družba izboljšati natančnost algoritma zaznave nesreč in konfigurirati storitev, da bo poklicala pomoč le takrat, ko je zaznana hujša nesreča.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija