Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Španiji so za motoriste uvedli nov prometni znak
Varnost na cestah
 V Španiji so za motoriste uvedli nov prometni znak
V Španiji so za motoriste uvedli nov prometni znak
11.05.2021 13:35

Ker se je v zadnjem času v Španijo močno povečalo število prometnih nesreč, katerih povzročitelji so motoristi, se je tamkajšnji generalni direktorat za promet pred časom odločil uvesti nov tip prometnih znakov.

Peter Pirkovič

V sodelovanju z drugimi institucijami, ki povezane s prometnih dogajanjem, so prišli na idejo, da bi na najbolj kritične odseke postavili nov prometni znak. Slednji motoriste opozarja na nevarnost odseka, s podatkom o številu mrtvih, obenem pa jih obvešča, da policisti nanje prežijo s helikopterji ali celo z brezpilotnimi letalniki. Najprej so te velike prometne znake z rumeno podlago postavili na 100 najbolj kritičnih odsekov, kjer se je v preteklosti zgodilo veliko tragičnih prometnih nesreč, zdaj pa seznam lokacij še dodatno razširjajo, saj so prišli so spoznanja, da so takšna opozorila pri delu voznikov vendarle zalegla.

 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija