Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tovorni Berlingo na elektriko
Citroen e-Berlingo Van
Tovorni Berlingo na elektriko
Tovorni Berlingo na elektriko
18.01.2021 08:39

Iz Citroena sporočajo, da bo v drugi polovici letošnjega leta na slovenske ceste zapeljal še Berlingo za obrtnike, ki ga bo gnala zgolj elektrika.

Peter Pirkovič Citroen

O novi generaciji Berlinga pravzaprav vemo že veliko, zato velja ob tej priložnosti izpostaviti le tiste najpomembnejša dejstva o novi različici. Avto, ki je bil izdelan na uveljavljeni PSA-jevi platformi e-CMP, ima vgrajen 100-kilovatni električni motor, z 260 Nm navora, njegova najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 130 km/h. Z izbiro različnih programov vožnje, bo na voljo tudi različna moč, ki jo bo razvijal motor. Pri običajnem načinu bona voljo 80 kW moči, pri Eco programu 60 kW, pri izbiri programa Power pa bo motor razvijal najvišjo stopnjo moči - 100 kW.

Tovorni Berlingo na elektriko

Največji doseg s polnimi baterijami po tovarniških podatkih znaša 275 km. 50 kWh baterija je nameščena pod sedeži in ne vpliva na uporabno prostornino. Zanjo velja garancija, ki traja 8 let ali 160.000 km (za 70 % kapacitete baterije po izteku garancijske dobe). In še to. E-Berlingo Van je na voljo v dveh dolžinah - M dolžine 4,40 metra in XL dolžine 4,75 metra. Pelje lahko do 800 kilogramov težak tovor, vleče lahko do 750 kilogramov težko prikolico, z zanimivo rešitvijo pa lahko uporabnik pridobi kar 3,09 oziroma 3,44 metra dolg tovorni prostor. O ceni za zdaj še ni podatka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija